NIJE IH ŠTEDIO

Butković opleo po Možemo! nakon prozivki o njegovu bratu i parceli uz more

01.04.2024 u 20:16

Bionic
Reading

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković oglasio se na Facebooku i odgovorio saborskoj zastupnici Sandri Benčić iz platforme Možemo! na njezine tvrdnje da je ministrov brat Benjamin Butković za relativno nizak iznos kupio vrijednu parcelu uz more u Novom Vinodolskom. Benčić je među ostalim poručila da je nužno provesti reviziju načina korištenja pomorskog dobra

Vijećnica u Županijskoj skupštini PGŽ Morena Lekan istaknula je na konferenciji za novinare da je Benjamin Butković došao do vrlo atraktivnog terena uz more površine od oko 150 četvornih metara za manje od 30 tisuća eura. Navela je da je ta parcela bila dio stečajne mase tvrtke Hoteli Novi i prodavala se u stečajnom postupku.

Godine 2020. ju je jedan talijanski državljanin kupio, a Republika Hrvatska koja nije bila stranka u postupku, uložila je žalbu na odluku o prodaji te je Visoki trgovački sud poništio prodaju prihvativši obrazloženje iz žalbe da se parcela kao pomorsko dobro ne može prodavati u stečajnom postupku, rekla je Lekan.

Butkovićevu objavu prenosimo u cijelosti:

'Kako Možemo mlati praznu slamu! Neradnici iz Možemo, predvođeni propalom poduzetnicom Sandrom Benčić, danas su se uhvatili moje obitelji.

Nakon što su razotkrivene Milanovićeve laži, sada sa lažima nastavljaju oni koji u životu ništa nisu radili, osim mlatili praznu slamu. Rezultati njihovog nerada i nesposobnosti se najbolje vide u prometnom kolapsu u Zagrebu i odronima brda smeća na koje su se donedavno penjali predvođeni zbunjolom Tomaševićem.

Ne pada mi na pamet opravdavati se takvim 'lezilebovićima', koji se ne razumiju u ništa osim kako namaknuti lovu iz stranih donacija.'