ministar gospodarstva

Butković jedva uspije nabrojati sve tvrtke za koje je zadužen: Imam 56 tvrtki u resoru, teško je to sve skupa iskontrolirati

31.08.2022 u 21:09

Bionic
Reading

O velikoj aferi, Nadzornom odboru Ine, ali i o mjerama protiv energetske krize u u Dnevniku Nove TV govorio je potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar Oleg Butković.

Ministar Butković je kazao da očekuje ostavke članova Uprave Ine u što skorijem roku.

'Tražimo odgovornost Uprave Ine za ovu situaciju koja nas je sve zgrozila. Uprava je ta koja je po svim pravilima trebala znati što se događa, i očekujemo ostavke što prije", rekao je Butković za Dnevnik Nove TV.

Spomenuo je kako odgovornost Vlade u ovom slučaju ne postoji.

'Da, Damir Škugor je član HDZ-a, i ja ga ne poznajem osobno, ali vi ne možete prepoznati da će netko napraviti to što je on napravio, niti ga je u stranci itko podržavao da radi takve stvari', rekao je ministar.

Istaknuo je da nitko u vladi nije znao što se događa u Ini. Rekao je i da je poprilično siguran da će Mađari prihvatiti ostavke Uprave Ine.

"Siguran sam da hoće, jer ako ne pristanu, to znači da se slažu s ovime što se događalo. Ali vjerujem da hoće, vjerujem da su razumni ljudi", objasnio je.

Komentirao je i svoju ulogu u nadzoru poslovanja firmi u RH. 'Često strahujem od ovakvih afera, ali trudim se na sastancima i kolegijima pratiti situaciju u svim tvrtkama, iako ih je puno. Ono što se dogodilo u Ini međutim, nije karakteristika drugih državnih aparata i tvrtki', rekao je.

Rekao je kako i on sam jedva uspije nabrojati sve tvrtke za koje je zadužen. 'Teško je to, imam 56 tvrtki u resoru i nakon 6 i pol godina mandata ne znam ih ni sam sve nabrojati, trebalo bi za to malo vremena. Tako da teško je to sve skupa iskontrolirati, ali treba često provjeravati', rekao je.