MASLENICA - SVETI ROK

Bura zatvorila Dalmatinu

08.03.2010 u 07:55

Bionic
Reading

Dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je zbog bure za sav promet, izvijestio je jutros HAK. Državnom cestom D 54 Maslenica-Zaton Obrovački prometuju samo osobna vozila

Obilazak za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (D 50, D 27 i D 54), dok svi ostali idu preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27).

Krčkim i Paškim mostom te na A 7 Orehovica-Sv. Kuzam zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene za I. i II. skupinu, što dodatno uključuje  vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, a dionicom Senj-Karlobag prometuju samo osobna vozila.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog prosvjeda je promet prekinut na državnim cestama: D 1 od Mokrica do Velikog Trgovišća, D 43 kod Ivanić Grada (obilazno kroz grad) i Đurđevac-Šemovci, D 51 u mjestu Rešetari, D 214 u Bošnjacima i na županijskoj cesti ŽC 4005 u Lipovcu.

Na dionici Podravske magistrale (D 2) Cvetkovec-Podravska Subotica na državnim cestama: D 518 Jarmina-Ivankovo i na sjevernoj bjelovarskoj obilaznici u mjestu Letičani (D 524) te na županijskoj cesti ŽC 3084 u naselju Berek promet teče naizmjence.

Zbog zimskih uvjeta je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na županijskim i lokalnim cestama na području Gornjeg Jelenja te u Lici na D506 Dobroselo- Mazin i D 42 Josipdol-Poljanak.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

Zbog jakog vjetra otkazani su polasci katamarana na relacijama Rijeka-Mali Lošinj i Rijeka-Novalja (za otok Pag).