vremenske neprilike

Bura prevrnula teretnjak i otkinula dio višekatnice u Mostaru

04.04.2023 u 14:44

Bionic
Reading

Jaka bura i iznenadni snijeg koji povremeno stvara nanose izazvali su u utorak probleme u prometu u jugozapadnome dijelu Hercegovine, gdje su zabilježene štete na objektima te prevrtanje jednoga teretnjaka

Jaka bura i iznenadni snijeg koji povremeno stvara nanose izazvali su u utorak probleme u prometu u jugozapadnome dijelu Hercegovine, gdje su zabilježene štete na objektima te prevrtanje jednoga teretnjaka.Iz Auto moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru izvijestili su da u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni povremeno jaki udari vjetra stvaraju poteškoće vozačima. Iako je službeno prestala obveza korištenja zimske opreme, zbog novoga snijega ona se mora koristiti na putnim pravcima u većem dijelu Hercegbosanske županije gdje jaka bura stvara nanose na cestama.

Zbog iznenadnoga snijega nakratko je bilo došlo do zastoja na prijevoju Kupreškim vratima zbog tegljača koji su zastali zbog loših vremenskih prilika.

Ugaženoga snijega ima na nekoliko magistralnih prometnica u tome dijelu BiH. Vozačima se iz Automoto saveza u BiH preporuča opreznija vožnja.

Snažna bura je prevrnula jedan tegljač u južnome dijelu Mostara te je doslovno otkinula dio pročelja s mostarske višekatnice, dok ostaci koji su ostali visjeti prijete prolaznicima.