NEVRIJEME U MAKARSKOJ

Bura otpuhala Kerumov kafić

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 08.01.2012 12:50
  • Objavljeno 08.01.2012 u 09:05
Bura uništila Kerumov kafić u Makarskoj

Bura uništila Kerumov kafić u Makarskoj

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Orkanska bura koja je na mahove u Makarskoj puhala i preko 160 kilometara na sat, otpuhala je Kerumov kafić ispred njegova trgovačkog centra na Velikom brdu
Jure Divić

Jure Divić

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Aluminijska konstrukcija Kerumova kafića prekrivena najlonom nestala je pred naletima bure, a radnici koji su je pokušali popraviti u popodnevnim satima, nisu uspjeli pronaći ni aluminijske dijelove. Bura je otpuhala i stolove i stolice, porazbijala stakla na vratima te iščupala reklamu na ulazu u trgovački centar Kerum.

Silina bure čupala je borove, nekoliko borova palo je po montažnim kućicama na rivi koje ljeti rade kao suvenirnice, polomila je prometne znakove, prevrtala motore i automobile, napravila štetu na tri brodice u Makarskoj i Tučepima.

Dvjesto godina star bor koji se nalazi u bašti restorana Riva bura je iščupala iz zemlje, isto kao preko sto godina star bor na plaži kod restorana Žuta kuća koji je pao preko šetnice na Trgu Franje Tuđmana.

Na mnogim ugostiteljskim objektima i privatnim kućama nastala su oštećenja, a u dijelu kuća oko Trga Tina Ujevića došlo je do nestanka struje. Bura je vjerojatno imala i svoje vrtloge što se može vidjeti po prizoru s plaže gdje je jednom iznajmljivaču sve pedaline s plaže posložila na hrpu. U Vrgoračkoj ulici na ulazu u Konzum silina vjetra prevrnula je jedan kombi na bok.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi