PORUKA IZ HAK-A

Bura i snijeg stvaraju velike probleme u prometu: 'Preporuka je da svi koji mogu odgode putovanje'

31.01.2021 u 18:33

Bionic
Reading

Zbog vjetra u priobalju i zimskih uvjeta u Gorskom kotaru i Lici trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji te obrnuto. Obavezna je zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, javlja Hrvatski autoklub, pozivajući putnike da, ako ne moraju, ne kreću na put

Dionica autoceste A1 između čvorova Maslenica i Sv. Rok zatvorena je za 1. skupinu vozila (otvorena samo za osobna vozila) zbog olujne bure čiji udari prelaze jačinu iznad 80 km/h. HAK moli korisnike za dodatan oprez.

Snijeg koji pada u većini kopnenih krajeva stvara probleme u prometu. Najviše snijega ima u Lici i Gorskom kotaru, a u priobalju poteškoće stvara bura. Problemi su i u pomorskom prometu.

U prekidu su trajektne linije Sobra-Prapratno i Lopar-Valbiska, brodska linija Mali Lošinj-Susak-Unije, te katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Korčula-Hvar-Split, Ubli -Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split.

"Trenutno je najgore kroz Gorski kotar, nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače, obzirom na buru i obzirom na snijeg. Svi koji mogu preporuka je da odgode putovanje, oni koji moraju na put obavezno neka imaju zimsku opremu.

  • +2
Snijeg u Gračacu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Zaista su loši vremenski uvjeti ne samo kroz Liku i Gorski kotar nego i u priobalju gdje je bura. Smirivanje očekujemo tijekom noći, trebala bi prestati bura i trebale bi prestati padaline", rekao je Andrej Prosoli iz HAK-a, javlja Dnevnik.hr.