što kaže prognoza

Oblačno je i kišovito, a kakvo nas vrijeme čeka za vikend?

29.01.2021 u 07:16

Bionic
Reading

Na Jadranu i u predjelima uz njega u petak će prevladavati pretežno oblačno vrijeme mjestimice s kišom, osobito u drugom dijelu dana, a u središnjim i istočnim predjelima bit će djelomice sunčano uz postupni porast naoblake, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

U središnjim i istočnim predjelima bit će djelomice sunčano uz postupni porast naoblake, još tijekom jutra s kišom ponegdje na krajnjem istoku, a od sredine dana i drugdje. Lokalno je moguća obilnija oborina, uglavnom na Jadranu.

U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju i jak jugozapadni i južni vjetar. Na Jadranu umjereno i jako jugo prema večeri i u noći okretat će na jugozapadni, potom sjeverozapadni vjetar, uz obalu i buru.

  • +2
Snijeg u Gračacu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Najviša temperatura zraka uglavnom će biti od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva, u gorju i malo niža.

U subotu djelomice sunčano uz izraženu južinu. U noći na nedjelju i u nedjelju naoblačenje s kišom, a u unutrašnjosti uz osjetan pad temperature zraka mjestimice će biti susnježice i snijega, i to ne samo u gorju.

U ponedjeljak razvedravanje, ali u Dalmaciji još mjestimice s kišom. Puhat će umjereno, u subotu i jako jugo i jugozapadnjak, a u nedjelju umjeren sjeverni vjetar, na većem dijelu Jadrana prolazno jaka bura.