BESKRAJNA ZIMA

Bura i snijeg otežavaju promet

09.03.2010 u 07:46

Bionic
Reading

Dionicom autoceste A 1, Sveti Rok - Maslenica prometuju samo osobna vozila, izvijestio je jutros HAK. Zbog olujna vjetra samo osobna vozila prometuju državnom cestom D 54 Maslenica - Zaton Obrovački i dionicom Jadranske magistrale od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene

Za teretna vozila teža od tri i pol tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp-prikolicama zbog olujna vjetra promet je zabranjen: riječkom obilaznicom od čvora Škurinje do čvora Orehovica, autocestom A 7 Orehovica - Sv. Kuzam, dionicom autoceste A 6, Rijeka - Zagreb, od Kikovice do Delnica.

Za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle promet je zabranjen Krčkim i Paškim mostom, a još za vozila s natkrivenim teretnim prostorom i dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Bakra do Novog Vinodolskog.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru i Lici. Zbog klizišta, za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC 6228 u Slanom, promet je preusmjeren na Jadransku magistralu (D 8).

Zbog vode na kolniku državnom cestom D 47 Dvor - Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, prometuju samo osobna vozila i autobusi.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

Zbog jakog vjetra, u prekidu su katamaranske linije: Rijeka - Mali Lošinj i Rijeka - Novalja.