idući tjedan potvrda u saboru

Budući ministar Marko Primorac ima koronu, na sastanak koalicije javio se videovezom

06.07.2022 u 13:57

Bionic
Reading

Marko Primorac, budući ministar financija i nasljednik Zdravka Marića, javio se na sastanak parlamentarne većine, ali i Predsjedništva HDZ-a video vezom jer je u izolaciji zbog korone, piše 24 sata

Kako neslužbeno doznaje 24 sata, već nekoliko tjedana premijer zna da Marić odlazi te su u tom periodu našli i pripremali njegovu zamjenu.

Odabran je Primorac koji se neće pojaviti na press konferenciji s premijerom Plenkovićem jer je u izolaciji, a ministar u odlasku Zdravko Marić će izjavu dati sutra nakon sjednice Vlade.

Idući tjedan Marić ide na ECOFIN, gdje će kao posljednji zadatak potpisati formalnu odluku o ulasku o eurozonu, nakon čega bi ga Vlada trebala razriješiti u četvrtak na sjednici Vlade.

Potom bi isti dan, 14. srpnja, novi ministar Primorac trebao proći proceduru saslušanja pred saborskim Odborom, a idući dan, posljednji prije ljetne stanke, bi ga Sabor trebao i potvrditi.

  • +3
Marko Primorac Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Ministar Marić otišao je iz Banskih dvora dobro raspoložen. Nije htio novinarima ništa reći, samo je nasmijan u prolazu poručio kako će o svemu sutra.