VRHUNAC OBUKE

Buduće vođe Hrvatske vojske na završnoj hodnji do Knina

02.11.2020 u 17:36

Bionic
Reading

Polaznici 1. naraštaja obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa "Marko Babić" krenuli su u ponedjeljak rano ujutro iz vojarne "Josip Jović" u Udbini na dvodnevnu hodnju do Knina.

"Ova 36 satna hodnja pripadnika Hrvatske vojske predstavlja vrhunac njihove zahtjevne šestotjedne obuke koja je započela 28. rujna, a na trasi dugoj 88 kilometara polaznici Središta proći će područje Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske županije", priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Zapovjednik Središta za razvoj vođa brigadir Tomislav Kasumović, prilikom dolaska u Gračac nakon 35 prijeđenih kilometara, rekao je kako je ova obuka još inovativnija i zahtjevnija od prethodnih te da su tijekom obuke psihofizičke otporonosti polaznika, njihove borbene i vještine vođenja podignute na još višu razinu.

"Ova je hodnja kruna njihove obuke i motivacije ne nedostaje. Dolazak u Knin za sve je polaznike velika čast, na to smo svi zajedno ponosni, ali i ponizni u isto vrijeme. U Knin ne dolazi onaj tko mora nego onaj koji želi i zato ne sumnjam da će svi polaznici uspješno završiti hodnju", istaknuo je brigadir Kasumović.

Hodnja će završiti dodjeljivanjem znački i diploma 3. studenog na Kninskoj tvrđavi.