BIZARNA VIDEO IGRA

Budite Anne Frank na jedan dan

16.10.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Nova interaktivna video igra dopustit će korisnicima da virtualno prožive jedan dan zatočeništva djevojčice Anne Frank u kući u Amsterdamu tijekom listopada 1942.

Vijest bi na prvi mah mogla izazvati zabrinutost, kako zbog delikatnog sadržaja, tako i zbog komercijalne eksploatacije simboličke priče iz Holokausta. No dizajner igre jednostavno nazvane 'Anne Frank', Kira Resari, izjavio je da igra nije namijenjena za zabavu, već je vjerojatnije da bi korisnika mogla 'zanijeti i ganuti' te da 'želi doprinijeti sjećanju' na Anne Frank. Nije htio zasad otkriti kako se igra završava.

Svoju je motivaciju objasnio novim navikama mlađe generacije kojima treba osigurati primjereni pristup povijesnim sadržajima.

Kako izvještava izraelski Haaretz, glasnogovornik Centra Anne Frank u Berlinu izjavio je da dosad nisu bili upoznati s tim projektom te da će kontaktirati dizajnera. Igra još nije komercijalno dostupna.

Službena stranica Muzeja Anne Frank u Amsterdamu nudi višejezičnu virtualnu 'šetnju' kroz kuću u kojoj se skrivala Anne Frank, no nova igra je prva koja nudi interaktivno iskustvo.