JOVANOVIĆ U NU2

'Budemo li zanemarivali prošlost imat ćemo ponovo Ovčaru i Jasenovac'

29.01.2017 u 15:28

Bionic
Reading

Čedomir Jovanić, predsjednik Liberalno demokratske stranke Srbije, gostovao je u emisiji u Nedjeljom u 2. No prije nego li je počeo razgovarati s gostom Aleksandar Stanković je, zbog brojnih upita i mailova koje je dobio, a u kojima su pitali zašto ga je zvao i koga on to predstavlja, ponudio žestok odgovor

'U ovoj emisiji ugošćavao sam svakakav talog, razne šoviniste jer sam morao i ovaj posao ne bi tako dugo radio da nisam. Jovanović je osoba koja predstavlja suprotno i da predstavlja predsjednika kućnog savjeta ja bi ga pozvao', poručio je dušebrižnicima Stanković.

Jovanović je kazao da ploča s natpisom 'Za dom spremni' u Jasenovcu predstavlja grijeh prema Hrvatskoj. 'Hrvati nisu ustaše. Ekstremna desnica postoji svugdje. Taj problem postoji i u Njemačkoj. Pola političkog spektra u Srbiji je desno', kazao je Jovanović. Naveo je da se ekstremisti ne mogu pobijediti razvlačenjem žice i da je osnovni problem u Europi danas u nedostatku vizije te hrabrije i pametnije liderstvo.

Upitan možemo li hrvatsko-srpske odnose graditi na zanemarivanju prošlosti Jovanović je kazao da to 'ne možemo i da o tome treba govoriti jer ako se to bude zanemarivalo onda će se to zlo vratiti bilo da se radi o Jasenovcu ili Ovčari'.

Za predsjednika Srbije Tomislava Nikolića kazao je da svojim djelovanjem u 90-tim godinama pokušao naći smisao za svoj besmislen život.

'Nisam siguran da bi u to ponovno krenuo. Šešelj je tu puno autentičniji', kazao je Jovanović.

Smatra da je ruska politika na Balkanu destruktivna zato što joj to odgovara i da je Srbija propustila priliku da se prošverca u europsku orbitu jer bi to onda djeci na ovim prostorima garantiralo da će biti prva generacija koja će živjeti u miru.

Naveo je da je Trump tragična posljedica svega što se zadnjih desetljeća događalo u Americi i da je  on za njega groteskna pojava.

Upitan tko će biti idući predsjednik Srbije kazao je da će biti Vučić ili ako on neće da će biti netko koga on podržava ili će biti Nikolić.

'Bude li Vučić nema garancije da se neće ponašati kao Nikolić', zaključio je Jovanović.