ZAMJENA U KLUPAMA

Bubalo se vraća u Sabor, klupe napušta Vinković

11.09.2013 u 18:15

Bionic
Reading

HDSSB-ov Krešimir Bubalo, donedavni osječki gradonačelnik, nakon poraza na izborima vraća se u saborske klupe. Naime, do sada ga je u Saboru mijenjao Zoran Vinković, kojem odlaskom iz Sabora ostaje samo funkcija gradonačelnika Đakova

Uz tu odluku je predsjedništvo stranke prihvatilo i zamolbu predsjednika Kluba zastupnika HDSSB-a u Hrvatskom saboru Dinka Burića da zbog gradonačelničke dužnosti u Belišću kojoj se želi maksimalno posvetiti više ne bude predsjednik saborskog Kluba vijećnika HDSSB-a. Predsjedništvo HDSSB-a je na tu dužnost imenovalo Josipa Salapića, rekao je Šišljagić.

Ocijenio je kako je HDSSB 'treća stranka u Saboru te da sedam HDSSB-ovih zastupnika ima što reći u interesu Slavonije i Baranje i cijele Hrvatske' te izrazio žaljenje što nije prihvaćen njihov prijedlog da se na izvanrednoj saborskoj sjednici razmatra stanje u Vukovaru.

Izražavam žaljenje što se prijedlog HDSSB-a upućen predsjedniku Hrvatskog sabora da se sazove izvanredna sjednica zbog velikih problema u Vukovaru nije prihvatio, kao i zbog 'činjenice da i predsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik vlade ne uvažavaju niti se trude riješiti problem u Vukovaru koji je nastao zbog dvojezičnih natpisa', rekao je Šišljagić istaknuvši kako traže da se već na prvoj sjednici Sabora, koji počinje zasjedati 18. rujna, u dnevni red obavezno uvrsti rasprava o 'novonastaloj i izuzetno opasnoj situaciji u Vukovaru'.

Tražit ćemo i podršku ostalih klubova zastupnika jer smatramo da je potreban konsenzus kada je u pitanju tako složena problematika u gradu koji je zaslužio pijetet i dostojanstvo, rekao je Šišljagić. Istaknuo je kako treba odgoditi primjenu zakona o pravima nacionalnih manjina, a do kada 'neka odluče saborski zastupnici nakon temeljite rasprave'.

Novi predsjednik Kluba HDSSB-a u Saboru Josip Salapić rekao je kako ta stranka sa svojih sedam zastupnika, među kojima je sada i Krešimir Bubalo, želi da se uvažavaju stavovi oporbe i prijedlozi koji se odnose na opće dobro.

'Na nama je da se dobro i kvalitetno pripremamo za rasprave, a u dosadašnjem mandatu HDSSB-ov Klub zastupnik bio je među najaktivnijima po raspravi i prijedlozima', istaknuo je.

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić zahvalio se predsjedništvu stranke na tome što je prihvaćena njegova zamolba istaknuvši kako je obećao građanima Belišća ako bude izabran za gradonačelnika, da će se toj dužnosti i razvoju Belišća maksimalno posvetiti. Burić je i nadalje saborski zastupnik.

Novi saborski zastupnik Krešimir Bubalo bio je gradonačelnik Osijeka u prošlom mandatu, a izbore je izgubio u drugom izbornom krugu od Ivice Vrkića, koji je bio nestranački kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a.