OSIJEK U DEBELOM MINUSU

Bubalo: Blokada gradskoga žiro-računa još je moguća

15.06.2009 u 15:43

Bionic
Reading

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB) izjavio je danas da gradski žiro-račun još može biti blokiran, ali da gradska uprava čini sve da se to ne dogodi

Nakon današnjega posjeta osječkom poduzetničkom inkubatoru 'Biosu' gradonačelnik Bubalo je, na novinarski upit o stanju žiro-računa, odgovorio da grad na današnji dan duguje 56, a skupa s gradskim javnim poduzećima više od stotinu milijuna kuna.

Rekavši da svaki dobavljač može podnijeti zahtjev za ovrhu i blokirati račun, Bubalo je dodao kako on predlaže da se plaća svim dobavljačima koji naplaćuju zatezne kamate, koje su 15 posto, inače bi neplaćanje, ocijenio je, izazvalo još veće teškoće.

Dodao je da gradska uprava nastoji 'agresivno' naplatiti sve svoje prihode, kako bi grad mogao uredno djelovati i svi u gradskome sustavu redovito dobivati plaće.
Na sastanku s gospodarstvenicima razgovaralo se i o njihovu prelasku u buduću poslovnu zonu 'Tenja' te ostvarivanju predviđenih ulaganja.

Bubalo je kazao kako očekuje da najveći dio radova na infrastrukturi u toj poslovnoj zoni završi do 26. lipnja, što je i obveza izvođača radova te da će se, unatoč stanju u proračunu, nastojati pronaći poticaji za poduzetnike koji su, smatra, pokretači zapošljavanja.

Dogradonačelnik Ivan Vrdoljak (HNS) rekao je da će se poduzetnicima pomoći pri prijelazu u novu poslovnu zonu, ali da će gradska uprava voditi računa da oni koji dobiju poticaje iz proračuna ostvariti i predviđene poslovne planove.