turizam i covid-19

Ministrica zadovoljna prvim udarnim turističkim vikendom: Domaću zadaću smo napravili, ali važno je da se svi pridržavamo jedne stvari

20.06.2021 u 18:46

Bionic
Reading

'Covid je još uvijek među nama, a epidemiološka situacija utjecat će na razvoj turističke sezone. Moramo biti odgovorni i znati da se samo jednim žarištem situacija može promijeniti', komentirala je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac prvi ovogodišnji turistički vikend

U Hrvatskoj je trenutno oko 287 tisuća turista, a od početka godine zabilježeno je oko 1,8 milijuna dolazaka i preko 7,3 milijuna noćenja. To je preko 60 posto u usporedbi s 2019. godinom, a s rezultatima, kako je rekla ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, su zadovoljni.

'Možemo biti sretni da uz dobro balasiranje mjera imamo dobre rezultate i to trebamo sačuvati', istaknula je ministrica gostujući na N1.

Brnjac je rekla kako su regionalne turističke zajednice zamolili da budu u kontaktu sa županima te da vode računa da ne bude velikih okupljanja i događanja kako bi se situacija mogla držati pod kontrolom. 

Smatra kako bi situaciju trebali sagledavati na razini županija jer na taj način imamo vjerodostojnije podatke o koronavirusu. 

'I predsjednik Vlade na Europskom vijeću i ja smo dogovarali da nas gledaju kroz županijsku razinu.', dodala je Brnjac ističući kako se vesele uvođenju covid-putovnica koje će omogućiti brže kretanje. 

Osvrčući se na sastanak u Bavarskoj rekla je kako obje strane vide prostor za bolju suradnju: 'Zanimljivo im je bilo što smo napravili u smislu sigurnosti. Domaću zadaću smo napravili, a sada je važno da se svi pridžavamo epidemioloških mjera.', zaključila je ministrica za N1.