KATASTROFALNA SITUACIJA

Brnabić objavila: Srbija konačno uvodi covid propusnice u ugostiteljskim objektima i to u subotu od 22 sata

20.10.2021 u 12:52

Bionic
Reading

Predsjednica srpske vlade Ana Brnabić objavila je da će od subote u 22 sata u toj zemlji biti uvedena obaveza covid propusnica za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru

'Epidemiološka situacija u Srbiji je i dalje katastrofalna. Pojačali smo inspekcijski nadzor i izdali 220 posto više naloga, no na žalost, mjere se i dalje ne poštuju svuda. Zbog toga i zbog vrlo loše procijepljenosti imamo jako lošu situaciju', rekla je Brnabić obrazlažući odluku, a prenosi Nova.rs.

Covid propusnica izdavat će se osobama koje su primile drugu, odnosno treću dozu cjepiva ili preboljeli koronavirus prije najmanje 210 dana. Priznaje se i negativan PCR test ne stariji od 72 sata, te negativan antigenski test star najviše 48 sati.

Detalji o korištenju covid propusnica još uvijek nisu poznati, no sigurno neće biti korištene pri odlasku na posao, u javnom prijevozu, bolnici ili apoteci.

Komentirajući ovu mjeru, zaštitnik građana Zoran Pašalić rekao je kako očekuje da će se mjera s covid propusnicama proširiti na sva mjesta koja okupljaju veliki broj ljudi. 'Tražio sam da se mnoge manifestacije odlože na 15 dana, da se vidi neki efekt tih mjera', rekao je Pašalić.

  • +29
Cijepljenje u Srbiji Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC