PROSTITUTKE I DEZINFORMACIJE

Brkić uoči sastanka u HDZ komentirao je li odavao informacije iz policijskih istraga

02.10.2018 u 17:40

Bionic
Reading

Uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća HDZ-a u stranačkoj središnjici na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić komentirao je navode tjednika Nacional da je svojedobno odavao informacije o policijskim istragama

Brkić je u optužbe iznijete protiv njega u tjedniku Nacional nazvao reciklažom starih tekstova od strane opskurnog medija, ocijenivši kako je riječ o dezinformacijama koje izlaze iz državnih institucija.

"Čuo sam da su danas u jednom opskurnom mediju, tjedniku, objavljeni nekakvi članci. Koliko sam čuo, 21 stranica, toliko nisu pisali ni o drugu Titu, čujem", rekao je Brkić ispred središnjice HDZ-a odgovarajući na pitanja novinara kako komentira dokumente objavljene u tjedniku Nacional.

Tjednik Nacional objavio je policijske dokumente koji, kako navode, nedvosmisleno pokazuju da je sadašnji potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, a tadašnji zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić napravio teško kazneno djelo jer je 2011. godine otkrio pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom i prismotrom te tako bitno otežao i potkopao tu policijsku istragu.

Nacional navodi i da istraga protiv Brkića nije pokrenuta iako je policijski vrh tada imao informaciju da je Brkić organizatorima lanca prostitucije razotkrio da su protiv njih pokrenuti tajni policijski izvidi.

"Dakle, to je reciklaža starih tekstova. Koliko čujem, MUP je dao priopćenje. Pogledajte to priopćenje i vidite što je DORH napravio po tom pitanju; da li je taj proces dovučen dokraja, pa ćete onda sami moći donijeti zaključke", dodao je Brkić.

MUP je priopćio poslijepodne da su osobe "za navedeno djelo pravomoćno osuđene te iz toga proizlazi kako u dijelu policijskog postupanja nije došlo do ugrožavanja probitka kriminalističkog istraživanja". Navode i kako je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja 2011. godine policija o svim "operativno interesantnim saznanjima... vezano uz kompromitaciju provedbe posebnih dokaznih radnji, još u lipnju navedene godine izvijestila nadležno državno odvjetništvo“.

Govoreći uoči početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća HDZ-a, Brkić je nadalje istaknuo kako mu je "također drago da su se mediji napokon počeli baviti otkrivanjem takozvanih informacija".

"Žalosno je da iz državnih institucija, iz tijela koja su zadužena za progon i za istraživanje, takve dezinformacije izlaze vani i na taj način hrane Hrvatsku javnost", rekao je.