DAVID SLINN

Britanski veleposlanik ide u nastupni posjet Vukovaru

09.11.2012 u 11:42

Bionic
Reading

Britanski veleposlanik David Slinn dolazi u nastupni posjet Vukovaru u ponedjeljak, 12. studenoga. Tom prigodom susrest će se s vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom i županom Vukovarsko – srijemske županije Božom Galićem te će zajedno s Ratkom Kovačićem, predsjednikom Hrvatskog paraolimpijskog odbora, položiti vijence i odati počast poginulima u obrani Vukovara na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i na Ovčari, stoji u priopćenju britanskog veleposlanstva

Istoga dana, u Gradskom muzeju Vukovar, Galerija Oranžerija, Dvorac Eltz, Županijska 2, bit će otvorena izložba fotografija Damira Senčara 'Snaga paraolimpizma' koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića kojom želimo dodatno senzibilizirati hrvatsku javnost za sport osoba s invaliditetom te promovirati vrijednosti paraolimpizma.

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, a prigodnim riječima obratit će se još i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, predstavnik HINA-e, britanski veleposlanik u RH, David Slinn te u ime hrvatskih paraolimpijaca Darko Kralj, jedan od najuspješnijih hrvatskih paraolimpijaca i osvajač prvog paraolimpijskog zlata za Hrvatsku.

Uz Darka Kralja, izložbi će prisustvovati i hrvatski paraolimpijci Tomislav Zadro, Mario Dadić, Mario Alilović, Mladen Tomić, Antun Đerek, Stanko Piljak i Emil Gubica.

Ova izložba rezultat je dugogodišnje suradnje između Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatske izvještajne novinske agencije (HINA) temeljem koje je nastao značajan fundus fotografija s nastupa hrvatskih paraolimpijaca u proteklih osam godina, a posebice na 14. Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Autor fotografija, Damir Senčar, fotoreporter je HINA-e i dobitnik brojnih međunarodnih nagrada i priznanja, a među njima i prestižne Paralympic Media Award for Photography za najuspješniju fotografiju snimljenu na POI u Pekingu 2008. godine.