OLAKŠANE PROCEDURE

Britanski Manchester proglasio stanje 'velikog incidenta' zbog koronavirusa

02.08.2020 u 23:39

Bionic
Reading

Britanski Manchester proglasio je u nedjelju stanje "velikog incidenta", što omogućava formiranje "središnje zapovjedne strukture" kako bi se pomoglo staviti pod kontrolu širenje pandemije koronavirusa, objavio je u nedjelju lokalni dužnosnik.

Ministar zdravstva Matt Hancock u četvrtak je najavio kako će se zbog porasta broja slučajeva zaraze mjere pojačati u dijelovima sjeverne Engleske, uključujući grofoviju Manchester, zapadni Yorkshire i Istočni Lancashire.

"Iako Gradsko vijeće i partnerske organizacije rade zajedno kako bi stavili pod kontrolu pandemiju koronavirusa još od prvog dijela godine, objavljivanje 'velikog incidenta' omogućuje da to pojačamo", kazao je čelnik Gradskog vijeća Manchestera Richard Leese za Manchester Evening News.

"To nam omogućava uspostavu središnje zapovjedne strukture koja će nadgledati odgovor na pandemiju i omogućiti agencijama da privuku veće resurse", dodao je.

Pandemija je u Britaniji do sada odnijela živote 46.000 ljudi, što je neslavno četvrto mjesto po broju umrlih povezano s koronavirusom u svijetu.