Žestoki spor

Britanija: Putnički kaos zbog štrajka željezničara

27.07.2022 u 10:53

Bionic
Reading

Putnici u britanskom željezničkom prijevozu u srijedu su se suočili s kaosom u željezničkom putničkom prijevozu jer su tisuće britanskih radnika na željeznici krenule u štrajk, ugrozivši usluge diljem zemlje

Žestoki spor oko poslova, plaća, mirovina i uvjeta općenito pogoršava se, a novi štrajkovi mogli bi uslijediti idućih dana. Val štrajkova planiran je za kolovoz na željeznicama i londonskoj podzemnoj željeznici.

U srijedu će voziti samo jedan od pet vlakova, na otprilike polovici mreže, s tim da neka područja nemaju željezničke linije cijeli dan.

U štrajku su članovi sindikata željeznice, pomorstva i prometa (RMT) u Network Railu i 14 željezničkih operatera. Štrajk će obuhvatiti 40.000 radnika, uključujući radnike na signalizaciji i održavanju pruge.

Putnici su pozvani da putuju vlakom samo ako moraju te da računaju da će im trebati dodatno vrijeme i da provjere kada će krenuti njihov posljednji vlak.

Željeznički promet biti će poremećen i u četvrtak ujutro, s kasnijim početkom usluga s obzirom da se zaposlenici vraćaju na dužnost.