PORUKA IZRAELU

Britanija: Ne napadajte Iran

11.09.2012 u 13:27

Bionic
Reading

Posebni izaslanik britanske vlade nedavno je bio u tajnom posjetu Jeruzalemu kao bi uvjerio izraelske čelnike da ne izdaju naredbu o skorašnjem napadu na nuklearna postrojenja u Iranu, objavio je u utorak izraelski list Haaretz.

Prema listu, koji se poziva na izvor iz izraelske vlade, britanski izaslanik je prije dva tjedna prenio osobnu poruku britanskog premijera Davida Camerona.

Prema istom izvoru, taj visokoranigirani izaslanik sastao se s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, ministrom obrane Ehudom Barakom, kao i s drugim visokim izraelskim dužnosnicima kako bi im dao do znanja da se London zalaže za diplomatsko rješenje iranskog nuklearnog pitanja.

Netanyahuov glasnogovornik Mark Regev nije želio komentirati te navode, a britansko veleposlanstvo u Izraelu također nije željelo reagirati na spomenute napise.

Velike sile i Izrael sumnjiče Iran da pod krinkom civilnog nuklearnog programa želi razviti atomsko oružje, što Teheran godinama opovrgava bez uvjerljivih dokaza, prema ocjenama Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) .