KARAMARKO O PRIJETNJAMA

'Braniteljske interventne grupe? Ne znam, sve je moguće...'

05.04.2013 u 13:42

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da njegova stranka 'neće pozvati svoje članove na prosvjed protiv ćirilice, ali neće ih ni priječiti da na njega dođu'. Ustvrdio je da je za cijeli problem kriva Vlada 'koja se ponaša kao slon u staklarnici', pa je neizravno opravdao ozbiljne prijetnje braniteljskim 'interventnim grupama' koje bi iz svakog grada bile spremne krenuti prema Vukovaru budu li ondje postavljene ploče na ćirilici

'Ne znam puno o tome, tek sam jutros čuo, ali sve je moguće... Ovo je posljedica odluka Vlade i njenog neodgovornog ponašanja na koje upozoravamo već jako dugo. Članak 8. Ustavnog zakona priječi implementaciju dvojezičnosti jer je evidentno da to ne pridonosi ni dignitetu manjine, ali ni hrvatskih zakona. Ne pridonosi ni dijalogu', kazao je Karamarko u Splitu. Nešto kasnije ogradio se od bilo kakvih nereda i sukoba te zatražio mirno rješenje problema, odnosno povlačenje odluke o uvođenju dvojezičnosti.

Na novinarsku primjedbu da je upravo za vrijeme HDZ-ove vladavine otvorena mogućnost uvođenja ćirilice u Vukovaru odgovorio je tvrdnjom da je 'u osamnaest godina na vlasti bilo i dobrih i loših odluka'.

Šef HDZ-a u Splitu ustvrdio je i da je u Hrvatskoj nastao 'okupatorski sustav' jer, po njemu, država više nije u službi svojih građana - već obrnuto. 'Bezglava gospodarska politika uništava i proizvođače i potrošače. Hrvatska danas traži racionalnost u ponašanju i žrtvovanje. S naše strane, HDZ je prošao svoju katarzu i ovo nije drugi, nego drugačiji HDZ. Korupciju i kriminal smo istjerali van, a domoljublje vratili unutra', pohvalio se Karamarko.

O najavi ministra Slavka Linića o ograničavanju minusa na tekućim računima i kamata na stambene kredite 'ne misli ništa dobro', ali nije bio spreman obrazložiti svoj stav i najavio je da će o tome govoriti stranački gospodarski stručnjaci. On sam, onako općenito, procjenjuje da je Hrvatska 'kao avion u kojemu nema ni pilota, ni posade'.

'Sad su im krivi poduzetnici, prije toga sindikati, pa prije toga medicinske sestre, pa profesori engleskog jezika... Oni uvijek traže krivca, a problem je jedino u ovoj nekompetentnoj vlasti', zaključio je Karamarko.