STOŽER U AKCIJI

Braniteljima pod šatorom stiže vikend pojačanje iz Like

06.11.2014 u 12:18

Bionic
Reading

U organizaciji Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata Ličko-senjske županije oko stotinu hrvatskih branitelja s područja Gospića, Otočca, Plitvičkih jezera, Lovinca, Brinja, Senja i Korenice u subotu stiže u Zagreb kako bi izrazili svoju podršku suborcima koji ispred Ministarstva branitelja prosvjeduju te između ostalog traže ostavke Predraga Matića, Vesne Nađ i Bojana Glavaševića

'Ovo je još jedan posjet braniteljima koji prosvjeduju, ali ovoga puta idemo zajedno s većinom braniteljskih udruga iz Ličko-senjske županije. Oko stotinu branitelja u subotu ide u Zagreb, neki autobusom, neki kombi vozilima, a neki svojim osobnim vozilima. Oni koji idu autobusom navečer se vraćaju, a nas oko 20-30 ostajemo tijekom subote i nedjelje. Kao pripomoć nosimo hranu, vodu i sokove, a dogovoreno je da pošaljemo i drva. Od samog početka prosvjeda uključeni smo u davanje podrške i ostat ćemo do kraja uz naše prijatelje suborce u cilju ostvarenja zahtjeva', otkrio nam je predsjednik Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata Ličko-senjske županije Antonio Šebalj

Predsjednik UHDDR Ličko-senjske županije Božo Bižanović kaže da branitelji okupljeni u UHDDR s područja Otočca, Brinja i Senja također podržavaju prosvjede, što će dokazati i svojim odlaskom u Zagreb.

'Okupljeni oko Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata Ličko-senjske županije, svojim odlaskom u Zagreb želimo još jednom dati do znanja da smo stvarali ovu državu, tako ćemo je i braniti, a sve s ciljem zaštite prava hrvatskih branitelja, pogotovo 100-postotnih hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata. Dajemo punu podršku zahtjevima naših suboraca u Zagrebu, u kojem ćemo ostati dva dana', kazao je Bižanović.

I predsjednik gospićke HVIDR-e Ivica Alić kaže da je njihova podrška prosvjedima u Zagrebu neupitna te da su od početka prosvjeda uključeni u aktivnosti kako bi dali do znanja da su uz svoje prijatelje.