ROJU 'VOZALI' SPLITOM

Branitelja iselili iz stana koji mu je dodijelio Primorac

21.09.2011 u 08:11

Bionic
Reading

Dragovoljac Domovinskog rata Alenko Barač Roje (63) poveselio se kako više neće živjeti u kamp-kućici, ali su ga 12 sati nakon useljenja iselili. Morao je opet prespavati u trošnoj kamp-kućici

Roje je, naime, u ponedjeljak ujutro od Dragana Primorca preuzeo ključeve stana u splitskoj četvrti Varoš. Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, već u ponedjeljak navečer, oko 22 sata, iselili su ga te odveli na drugu lokaciju, u stan kraj hotela Marjan na zapadnoj obali, javlja 24 sata. Primorac ga je osobno uveo, zajedno su razgledali stan i otišli.

Roje je opet prespavao u trošnoj kamp-kućici u lučici Spinut gdje živi proteklih 15-ak godina jer nije sa sobom imao posteljinu. Novinarima je u utorak ujutro htio pokazati stan na zapadnoj obali, ali brava je otkazala poslušnost. Dok je čekao bravara da riješi problem, udruga Cro Unum, kojoj je na čelu Primorac, pronašla je još dva stana za Roju, u blizini Prokurativa i u Varošu. Na kraju priče, Roje je odabrao stan u Varoši u koji će se useliti za nekoliko dana.

'Kad smo preuzeli ključeve prvog stana u Varošu, formalno je sve bilo čisto i naši odvjetnici pregledali su sve papire. Naknadno se ispostavilo da jedan gospodin u budućnosti polaže pravo na taj stan', rekao je Dragan Primorac.

Podsjetimo, Roje je branitelj s mirovinom od 2.300 kuna. U nehumanim uvjetima, bez struje i vode, živi 15 godina. Prvo na brodu u lučici, a potom u kamp-kućici koja je prokišnjavala. Dobio je priznanje Ponos Hrvatske jer je 2006. vratio 50.000 kuna koje je pronašao ispred Caritasa.