STRAVA U VIROVITICI

Bračni par ubijen i zapaljen u svom domu

27.05.2010 u 08:23

Bionic
Reading

Bračni par Ante Galić (77) i Ana Satler (71) koji se prije 10-ak godina iz Belgije doselio u Viroviticu, gdje su namjeravali proživjeti ostatak života, u srijedu su u obiteljskoj kući mrtve i pougljene pronašli vatrogasci

Dok policija daje samo šture informacije o smrti para, neslužbeno se doznaje da su na tijelima Ane i Ante otkriveni tragovi krvi. Navodno su oboje prvo ubijeni hladnim oružjem, a potom i spaljeni u sobi kako bi ubojica prikrio tragove ovog stravičnog čina.

U koje je točno vrijeme bračni par ubijen, doznat će se tek nakon obdukcije koja će se obaviti u četvrtak u virovitičkoj Općoj bolnici, no pretpostavlja se da je ubojica, ili više njih, u kuću ušao tijekom utorka u namjeri da opljačka dobrostojeći bračni par čije su se mirovine navodno kretale i do 2.000 eura.

'Sestra pokojne Ane iz Beograda je u utorak zvala na fiksni i mobilni telefon, ali se nitko nije javljao', rekla je Đurđica Galunić koja stanuje dvije kuće od mjesta stravičnog zločina.

'Navečer je pozvala prvu susjedu Blažu koja je pogledala preko ograde i nije vidjela nikoga smatrajući da su susjedi vjerojatno nekamo otišli. Nazvali su rodbinu u Borovi koji su u srijedu rano ujutro došli s prvom susjedom do kuće te su naslonivši se na prozor vidjeli izgorjele zavjese i prozore', rekla je Đurđica i dodala da su tada pozvali policiju i vatrogasce koji su provalili u kuću i na njihovo zaprepaštenje ondje zatekli pougljena tijela.

To se dogodilo već oko 8.30, nakon čega je počeo uviđaj koji je trajao do kasnih večernjih sati.

Posmrtni ostaci preminulog para prebačeni su u virovitičku bolnicu oko 14 sati nakon čega su Ulicu Augusta Cesarca zaposjeli pripadnici interventne policije PU virovitičko-podravske koji su razgovarajući sa susjedima kenuli u prikupljanje svih informacija koje ih mogu dovesti do ubojica bračnog para.

Svi susjedi i žitelji ove male virovitičke uličice tvrde da je bračni par bio iznimno dobar, da su financijski pomagali mnogima u okruženju.

'Govori se navodno da su ovih dana iz banke podigli neki veći novac i da je ubojica izgleda znao za to', tvrdi stariji susjed koji je želio ostati anoniman dodajući da se govori kako se par žestoko branio prije nego što je ubijen.

Virovitička policija prije obdukcije tijela ne želi davati nikakve informacije premda je vidljivo da su aktivirane velike snage na rješavanju ovog stravičnog zločina.