buktinja u zaprešiću

Božinović: Požar će gasiti i roboti koji su gasili plastiku u Osijeku

19.06.2024 u 22:17

Bionic
Reading

Na požarište u Zaprešiću došao je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je kazao kako je na terenu 40 vatrogasnih vozila, s preko 200 vatrogasaca, te da će doći i službe iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Andrija Štampar‘ koji će ispitati kvalitetu zraka zbog dima koji se širi u podsljemensku zonu

Podsjetimo, požar je izbio oko 19 sati u pogonu tvrtke Eko-Flor Plus, koja se bavi prikupljanjem plastičnog otpada. U trenutku izbijanja požara u pogunu je bio 12 radnika, ali stradalih i ozlijeđenih nema.

'Građanima poručujemo da u pogođenim dijelovima grada zatvore prozore i da ne izlaze van jer još nemamo analizu onoga što se nalazi u dimu, niti koliko je zrak zagađen. A zagađen je sigurno, samo još ne znamo koji su spojevi u tim oblacima dima. Treba pratiti sve ono što kažu vatrogasci i ravnateljstvo civilne zaštite. Vjerojatno će se angažirati i roboti koji su gasili i požar plastike u Osijeku. Oni su u Jastrebarskom i u Rijeci, a ovaj iz Jastrebarskog je već na putu ovamo, kazao je Božinović.

Dodao je da u ovom trenutku ne može reći što je uzrok požara.

Davor Božinović na požarištu u Zaprešiću Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic /Pixsell

'Nema nikakve dojave s terena, to će se kasnije utvrđivati. Znate kako je to s požarima, dosta dokaznog materijala bude uništeno u požaru', kazao je.

ŽUpitan jesu li skladišta plastike sigurna, jer je ovo, nakon Osijeka, već drugi veliki požar plastike u kratkom vremenu, Božinović je rekao kako se radi na reguliranju svega toga.

'Sve službe i inspektorat to kontroliraju. A što je od sigurnosnih mehanizama ugrađeno u ovaj objekt, ja vam za sada ne mogu reći', rekao je Božinović.

  • +60
Požar u Eko foloru Zaprešić Izvor: Društvene mreže / Autor: Ravnateljstvo Civilne zaštite