SAVUDRIJSKA VALA

Božanić: Novi pravilnik ne prejudicira granicu

sAVUDRIJSKA VALA

sAVUDRIJSKA VALA

Izvor: Cropix / Autor: Srećko Niketić

Državni tajnik za ribarstvo Tonči Božanić rekao je da Pravilnik o granicama u ribolovnom moru ni u kom dijelu nije sporan jer se, kako je istaknuo, vanjske granice ribolovnog mora ne mijenjaju i ničim ne prejudiciraju međudržavnu granicu u Savudrijskoj vali

Božanić je za HTV-ov 'Dnevnik 3' istaknuo da su temeljem novog Zakona o morskom ribarstvu morali donijeti nove pravilnike, pa tako i o granicama u ribolovnom moru. 'Taj pravilnik ni u kom dijelu nije sporan, jer se vanjske granice ribolovnog mora apsolutno ne mijenjaju, pa tako ni granice ribolovne zone A. Ona je samo podijeljena u tri podzone, a sjeverni dio je ostao nepromijenjen', kazao je.

Božanić je istaknuo kako u tekstualnom dijelu pravilnika piše da te granice ribolovne zone ničim ne prejudiciraju granicu te da ostaju takve do okončanja razgraničenja.

'Ne vidim nikakvog problema, jer su te vanjske granice ostale identične', rekao je.

Slovenska oporba tražila je da Slovenija službeno reagira zbog novoga hrvatskog pravilnika o granicama ribolovnih područja jer je, kako ističe, u njemu kao međudržavna granica u Savudrijskoj vali navedena 'crta sredine'.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova je za Slovensku tiskovnu agenciju navelo da je spomenuti pravilnik 'jednostrani čin', ali da neće utjecati na arbitražni postupak.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi