ministar pravosuđa

Bošnjaković: Suđenja Sanaderu traju predugo

22.10.2018 u 20:42

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je u Dnevniku Nove TV da suđenja bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu traju predugo.

Na konstatciju da u devet godina suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu postoje tek dvije prvostupanjske, nepravomoćne, presude Bošnjaković je kazao: "Predugo, slažem se. Nije to zadovoljavajuće, ali nije to standard. To su ovi veliki predmeti u kojima ima cijeli niz svjedoka, u kojima je potrebno provesti određena vještačenja i zapravo tu zapnemo negdje, u tim procesima".

"Svako suđenje koje je dugotrajno definitivno nije dobra poruka i mi intenzivno radimo (na tome). Mi u sustavu nažalost još imamo predmeta koji su duži od 10 godina, ali svake godine taj broj opada", kazao je Bošnjaković u intervju za Dnevnik Nove TV.

"To je stvar faktičkog postupanja u svakom predmetu, dakle pripreme optužnice, dokaznih radnji koje je potrebno provesti. Imate u nekim predmetima gdje se jedno vještačenje na jedno pitanje provodi dva ili tri puta. Imate cijeli niz svjedoka koje treba saslušati i onda se nakon prvostupanjskog postupka i nakon svega toga donese kriva odluka i viši sud odluči da je potrebno dokazni postupak provesti drugačije", rekao je Bošnjaković, piše Dnevnik.hr