ZA 6. JEDINICU

Borković predstavio program Saveza za promjene

25.11.2011 u 20:02

Bionic
Reading

Branko Borković, zapovjednik obrane Vukovara, predstavio je danas na konferenciji za novinare, program i kandidate liste Autohtone Hrvatske seljačke stranke (A-HSS) Saveza za promjene (SP) s kojima izlazi na predstojeće parlamentarne izbore u šestoj izbornoj jedinici

Naglasio je, kako se, među ostalim, zauzima za povrat oduzetog zemljišta, otvaranje novih radnih mjesta i decentralizaciju zemlje i vraćanje digniteta Hrvatskom saboru kao središnjem mjestu donošenja odluka ključnih za hrvatski narod. Izbornim uspjehom smatra ulazak u Hrvatski sabor i osvajanje bar tri mandata kako bi mogao formirati klub zastupnika.

Borković se u programu zalaže za rješavanje gospodarskih problema zemlje, kroz aktiviranje prirodnih resursa zemlje kako bi se spriječila njihova rasprodaja i devastacija, a Hrvatska ostala samo sirovinska baza. Također se zauzima za ukidanje valutne klauzule kako bi i banke snosile rizik poslovanja, a njezini dužnici ne bi bili u ropskoj poziciji.

U vezi s pristupanja Europskoj uniji Borković drži da Hrvatska ne bi trebala ući pod uvjetima koji su potpisani i dogovoreni već ih treba revidirati i utvrditi jesu li u hrvatskom interesu ili ne.

Borković je zatražio sankcioniranje odgovornih za pljačku Hrvatske u pretvorbi i privatizaciji te razaranje političkog sustava te vraćanje nacionalnog digniteta.

Ekononomski savjetnik Branimir Lokin istaknuo je da Hrvatsku očekuje borba za opstanak i da je njezina pozicija dosta teška, ali ne i beizlazna uz program koji nude, no potrebno je provesti korjenite promjene i prekinuti s dužničkim načinom života i trošenju nezarađenog.

Nudimo rast konjukture na domaćim resursima odnosno zamjenom uvoza domaćom proizvodnjom gdje god je to moguće, naglašava Lokin. Dodao je kako iduće dvije godine treba preživjeti, a nakon toga bit će stvorene pretpostavke za veći gospodarski rast. Podržao je ulazak u EU uz geopolitičko repozicioniranje kako bi hrvatske komparativne prednosti dobile još veći značaj.