VELIKO NOVINARSKO PRIZNANJE

Boris Dežulović dobio nagradu za najbolju kolumnu u Europi

19.03.2014 u 09:04

Bionic
Reading

Hrvatski novinar i književnik Boris Dežulović dobio je novinarsku nagradu European Press Prize u kategoriji najboljeg komentara. Veliko priznanje zaslužio je zbog članka pod naslovom - 'Vukovar: spomenik mrtvom gradu u prirodnoj veličini' a koji je objavljen u tjedniku Globus 19. studenoga 2013. povodom godišnjice pada Vukovara

Nagrada je Dežuloviću uručena u Londonu u ponedjeljak, a izabrao ga je međunarodni žiri u kojem sjede urednici iz najuglednijih medijskih kuća, poput Thomson Reutersa, Le Mondea, El Paisa i Jyllands-Postena - piše Jutarnji list.

Inače, Dežulović je čitateljskoj javnosti poznatiji kao novinar nekada popularnog tjednika Feral Tribune koji je devedesetih godina imao značajnu ulogu za medijske slobode u Hrvatskoj. Pišući o tada zabranjenim temama kroz originalnu satiru postavili su novinarski standard koji, po mišljenju mnogih, do današnjeg dana nije dosegnut.

Dežulović je i nagrađivani književnik koji iza sebe ima djela poput: 'Greatest Shits – Antologija suvremene hrvatske gluposti' (koautorstvo s Predragom Lucićem), 'Christkind', 'Jebo sad hiljadu dinara', 'Pjesme iz Lore', 'Poglavnikova bakterija', 'Ugovor s Đavlom', 'Zločin i kazna'.