TREBA LI NABAVA ILI NE?

Borbeni avioni izazvali 'čarke' među SDP-ovcima

15.12.2017 u 18:35

Bionic
Reading

Vrlo brzo trebala bi biti donesena odluka koje će borbene aviona Hrvatska nabaviti, no rasprave o nabavci i dalje se vode. Drugačija mišljenja ovih dana mogu se vidjeti i unutar glavne oporbene stranke

Ovaj tjedan saborski Odbor za obranu, na čijem je čelu SDP-ov Igor Dragovan, amenovao je nabavu borbenih zrakoplova, a koji će to biti odlučit će se uskoro.

Odbor je odluku donio jednoglasno, a za nju su glasali i SDP-ovci. Međutim s tim se nije složio njihov stranački kolega Orsat Miljenić, koji je na Twitteru iznio drugačije mišljenje.

'Poštujem kolege u Odboru, ali i dalje mislim da je to loša odluka i da ova zemlja ima puno potrebnijih stvari od aviona na koje je mogla potrošiti taj novac. Loša odluka', napisao je Miljenić.

Na Twitteru mu je odgovorio stranački kolega Joško Klisović, koji je član Odbora za obranu. 'To je odluka stranke, sa kojom se ja slažem. Nema razvoja na niti jednom području bez sigurnosti zemlje. Mi nismo odlučivali o niti jednoj ponudi. Samo smo iskazali pozitivno mišljenje da se zadrzi zračna sposobnost HV-a kupnjom za koje su osigurana sredstva u državnom proračunu', pojasnio je Klisović.

Repliku je imao i Miljenić. 'A kako misliš napuniti proračun? Porezima. I onda kad ih kupiš tek slijedi održavanje, prilagodba pisti, obuka osoblja, rezervni dijelovi i sl. Moramo biti svjesni da ćemo te novce morati uzeti negdje drugdje. Meni je recimo važnije obrazovanje i zdravstvo', poručio je Miljenić.

U komentarima na originalni status Miljenić je, između ostalog, rekao da ne zna koji je stav stranke, no da je on protiv nabave borbenih aviona i da će tako nastupati.

  • +5
F-16 Barak Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia