OPASNOST OD PONAVLJANJA DJELA

Bombašu iz Botinca mjesec dana istražnog zatvora

21.04.2013 u 16:52

Bionic
Reading

Bombašu iz Botinca poslijepodne je određen jednomjesečni istražni zatvor, zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kaznena djela za koja ga se tereti, doznaje se danas na zagrebačkom Županijskom sudu

Prije nego što je oko podneva priveden sucu istrage 55-godišnji Branko Novak je ispitan u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu, gdje nije iznosio obranu, već se branio šutnjom.

Zbog bacanja bombe na teresu kafića 'Miki', u petak oko 22 sata, Novak je prijavljen za pokušaj ubojstva svih sedam ozlijeđenih te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

Zagrebačka policija ranije je izvijestila da je Novak bombu na terasu kafića bacio nakon svađe s jednim od gostiju. Svađu je pokušao smiriti vlasnik Mihael Holenda, no uznemireni je Novak, po tvrdnjama očevidaca, otišao kući da bi se ubrzo vratio sa sjekirom i bombom. U namjeri da usmrti 39-godišnjeg vlasnika kafića, najprije ga je napao sjekirom, a potom aktivirao bombu čije su krhotine ozlijedile sedam osoba, od kojih tri teško.

Novak koji je i sam pritom lakše ozlijeđen, pobjegao je s mjesta događaja, a sjekiru je u bijegu odbacio u blizini. Potom je nazvao policiju i prilikom uhićenja nije pružao otpor.