GRADONAČELNIK BANDIĆ

'Bomba u dvorištu romskog vrtića je lokalni nesporazum'

19.04.2016 u 11:08

Bionic
Reading

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić za televiziju N1 komentirao je lokalne aktualnosti i kampanju za izbore sljedeće godine, koja je već počela

U dvorište romskog vrtića pretprošlu je noć bačena bomba. Kako to komentirate, što će se napraviti i smatrate li da su teške riječi i podjele, kojima svjedočimo ovih dana suodgovorne za taj događaj? Zagrebački gradonačelnik kazao je da bombu koja je bačena u dvorište romskog vrtića prije dva dana ne bih dovodio u taj kontekst. 'Mogu to osuditi i izraziti nadu da će policija reagirati. Mislim da se radi o lokalnom nesporazumu, hvala Bogu da nitko nije stradao. Zalažem se za privođenje vinovnika istini i pravdi što prije', kazao je Bandić za N1.

Gradonačelnik je kazao i da je tužan i žalostan zbog prometnih nesreća koje su se dogodile u Zagrebu. 'U Zagrebu svakodnevno 450.000 automobila prometuje, svaki dan se dogodi nesreća, a katkad je to i nesreća sa smrtnim posljedicama. Mislim da se sigurnost pa i sigurnost u prometu u Zagrebu i može danas pisati velikim slovom. Pozivam građane, vlasnike limenih ljubimaca, da vode računa o pješacima i biciklistima, a njih da poštuju pravila', rekao je Bandić. Kazao je i da se ne boji konkurencije na lokalnim izborima koji će se održati iduće godine.

'Ne bih ja rekao da je to neka kampanja, ona će početi iza Nove godine, moji se protukandidati dva, tri mjeseca prije kandidiraju, pa se natječu, a što se mene tiče, meni je bolje kad ih ima više, ja radim 365 u godini, 16 sati dnevno. Ne bojim se konkurencije, meni građani vjeruju, želim zato da se što prije i da ih se što više kandidira', kazao je Bandić.

Govoreći o najvažnijih projektima koje planira u Zagrebu Bandić je rekao da već godinama imaju poticanje malog i srednjeg poduzetništva. 'Među projektima koji su nam važni je zagrebačka žičara koja se umirovila nakon 37 godina, jer to je želja građana, zatim kongresni centar, dovođenje tramvaja od Radničke ceste do Zračne luke te denivelacija Remetinca', kazao je Bandić.