MAFIJAŠKI OBRAČUN

Bomba raznijela auto u Berlinu, vozač poginuo

Bionic
Reading

Jutros je u zapadnom dijelu Berlina eksplodirala bomba u automobilu. Eksplozija se dogodila u kvartu Charlottenburg, a čini se da je pritom jedini poginuo vozač automobila u kojemu je bila eksplozivna naprava, poručila je medijima berlinska policija, koja je naglasila da nije riječ o terorizmu

U zapadnom dijelu Berlina jutros u 8 sati je djelomično blokiran promet zbog opasne eksplozije na Bismarckstrasse, u kojoj je poginuo vozač Wolkswagen Passata u kojemu se očito nalazila eksplozivna naprava. Policija je upozorila stanovnike kvarta Charlottenburg da se ne približavaju prozorima i ostanu u svojim stanovima, a na mjesto eksplozije - koja je oštetila i jedan kamion - su ubrzo stigli stručnjaci za eksplozivne naprave.

RTL Autor: RTL

Svjedoci govore da je eksplodirao prednji dio automobila, te da je na Bismarckstrasse odjeknuo glasan zvuk eksplozije.

Prema izjavi glasnogovornika policije, istražni organi zasad smatraju kako je vozač automobila bio meta napada.

Eksplozija bombe u kojoj je ubijen vozač automobila u središtu Berlina u utorak nije teroristički napad nego bi mogla biti povezana s organiziranim kriminalnim bandama, rekla je policija.

"Policija istražuje s punom snagom u svim smjerovima - što uključuje mogućnost da je riječ o povezanoj kriminalnoj mreži", rekao je policijski glasnogovornik za dpa.

Četrdesettrogodišnji vozač pokušao se izvući iz olupine no ubrzo nakon je umro. Drugih žrtava nije bilo.

Berlinska policija potvrdila je da nema indikacija da je eksplozija teroristički napad te dodala da se još uvijek istražuje je li muškarac bio meta.