VELIKO PRIZNANJE

Bolnici Sveta Katarina dodjeljena nagrada za izvrsnost

27.02.2014 u 19:42

Bionic
Reading

Na svečanosti koja je danas organizirana u Berlinu Specijalnoj bolnici za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina svečano je uručena nagrada 'The Leading Hospitals of the World' čime se hrvatska bolnica Sv. Katarina uključila u popis rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojoj je dodijeljena ova prestižna nagrada

Nagrada se dodjeljuje bolnicama za njihovu izvrsnost u raznim područjima rada prvenstveno kvaliteti pružanja usluga, stručnost kadra i ostalo.

Predsjedniku upravnog vijeća bolnice Sveta Katarina prof.dr. Draganu Primorcu nagradu je uručio Dr. Ferdinand Jeute, predsjednik organizacije 'The Leading Hospitals of the World”. Organizacija “The Leading Hospitals of the World' osnovana je kao međunarodna institucija najizvrsnijih bolnica iz Njemačke, Švicarske i Nizozemske, u što su se kasnije priključile bolnice iz Azije, Latinske Amerike, Bliskog istoka, jugoistočne Europe i Rusije.

Bolnice kojima se dodjeljuje nagrada moraju poslovati u skladu s iznimno zahtjevnim kriterijima koji se svake godine moraju poboljšavati i unapređivati sukladno razvoju medicinske struke. Uz to, svaka se kandidirana bolnica u postupku evaluacije, uspoređuje s u tom trenutku najboljim bolnicama u svijetu iz područja djelatnosti kandidirane bolnice, čime ovo priznanje dobiva golem značaj.

O važnosti nagrade svjedoči i činjenica da Njemačka, kao jedna od zemalja s najrazvijenijim zdravstvenim sustavom do sada ima svega nekoliko bolnica koje su primile ovu prestižu nagradu.