PODMIĆIVANJE VRHOVNOG SUDA

Bolest odvjetnice Sloković odgodila ročište Dragi Tadiću

31.01.2012 u 12:46

Bionic
Reading

Pripremno ročište na kojem se trebalo odlučiti o datumu početka suđenja osječkom poduzetniku Dragi Tadiću za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda, odgođeno je danas zbog bolesti njegove braniteljice za 22. veljače

Tadić je jutros na zagrebački Županijski sud došao bez svoje odvjetnice Jadranke Sloković pa je sudac Zdravko Majerović odgodio pripremno ročište na kojem je trebao odrediti datum početka suđenja i dokazne prijedloge u postupku protiv Tadića.

Osječki poduzetnik jedini je optuženi za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda koji se nije nagodio s USKOK-om. Naime, ostalih četvoro optuženika uvjetno je osuđeno nakon nagodbe s USKOK-om.

Tako su saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić i bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić osuđeni uvjetno na dvije godine zatvora, u koji neće ići ako u idućih pet godina ne počine novo kazneno djelo.

Božica Tadić
- Ćavar supruga prvooptuženog Drage Tadića, uvjetno je osuđena na 15 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine.

U ovom slučaju krivnju je prvi priznao splitski poduzetnik Srećko Jurišić koji je na temelju nagodbe s USKOK-om dobio dvije godine zatvora uz petogodišnji rok kušnje.

USKOK Tadića tereti da je okupio ostale optužene kako bi utjecali na neimenovane suce Vrhovnog suda i pokušali preinačiti osuđujuću presudu Branimiru Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima 'garaža' i 'selotejp'.