KRITIKA NIJE ISKRENA

Bojan Glavašević: Predsjednica se ponaša predatorski

12.11.2017 u 17:44

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević okarakterizirao je ponašanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja posljednjih nekoliko dana šalje oštre kritike na račun predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, iako su oboje na funkcije izabrani glasovima HDZ-ovih birača, kao predatorsko te je uvjeren da tu zapravo nema nikakvog pravog sukoba te da kritika nije iskrena.

Kolinda Grabar Kitarović je u intervjuu Nove TV priznala je da je Zdravko Mamić za nju organizirao razne večere, a upravo bi se zbog navodne organizacije njezina rođendana u njegovoj režiji predsjednica opet mogla naći pod lupom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Glavašević smatra da više nije upitno bi li Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa trebalo dobiti pristup podacima koje im se uskraćuje već neko vrijeme. 'Dakle, imamo iz predsjedničinih usta priznanje da je tome tako bilo, onda sada treba istražiti sve, poručio je Glavašević u razgovoru za N1.

SDP-ovac smatra da predsjednica nema nikog drugog na političkoj sceni u odnosu na koga bi mogla graditi nekakvu vrstu vlastite kritike - tu je prije bila SDP-ova Vlada, bio je predsjednik Ivo Josipović, sada više nema tih osoba i sada ostaje jedino Andrej Plenković.

'Naravno, to se Andreju Plenkoviću ne sviđa, međutim, njezine riječi dolaze jako kasno, savršeno je jasno da je to oportunizam, ona je već počela nekakvu pretkampanju za svoje izbore krajem 2019. godine', poručuje Glavašević koji je uvjeren da se predsjednica nepovratno kompromitirala, kod barem jednog dijela hrvatske javnosti, time što je pokušala opravdati pozdrav 'za dom spremni' kao navodno stari hrvatski pozdrav.

Uvjeren je da između Plenkovića i Grabar Kitarović nema stvarnog sukoba te je pitanje trenutka kada će oni sjesti za stol i ponovno se dogovoriti.