donedavno živio s roditeljima

Bogatu Dalić zamijenio skromni Horvat: Evo koliko je težak i što sve ima novi ministar

23.05.2018 u 22:16

Bionic
Reading

Vjerojatni novi ministar gospodarstva Darko Horvat, prema podacima iz njegove imovinske kartice, može se svrstati među siromašnije ministre u aktualnoj Vladi, za razliku od Martine Dalić, svoje prethodnice koja je bila među bogatijim članovima Plenkovićeve vlade

Ovaj 48-godišnji Međimurac, koji ima prijavljeno prebivalište u mjestu Donja Dubrava, prije nekoliko godina kupio je stan na zagrebačkoj Trešnjevci od 84 kvadrata.

Do tada je, kako je izvijestio u imovinskoj kartici iz 2011., živio u zajedničkom domaćinstvu s roditeljima. Tada je napomenuo da je u postupku dobivanja stambenog kredita. No u novijoj imovinskoj kartici iz 2016. stoji kako je kredit od 135 tisuća eura digao 2009. godine. Za taj kredit plaća mjesečnu ratu od 855 eura.

Horvatovi, supruga koja radi u Fini i dvoje djece, voze se u automobilu Renault Megane iz 2004. Uz to imaju kunsku štednju od 80 tisuća kuna.

>>> Tko su najbogatiji članovi Vlade?

Podsjetimo, Horvat je ministarsku funkciju već imao u vladi Tihomira Oreškovića, u kojoj je vodio resor poduzetništva i obrta. U Ministarstvu gospodarstva radio je i u vrijeme vlade Ive Sanadera te vlade Jadranke Kosor, kada je bio ravnatelj Uprave za obrt, odnosno ravnatelj Uprave za energetiku pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Darko Horvat Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ostatak vremena radio je u HEP-u, a od 2012. u trgovačkom društvu EnergyPlus d.o.o. iz Ludbrega.

S druge strane, njegova prethodnica Martina Dalić, koja je podnijela ostavku zbog afere Hotmail, imala je vrlo izdašnu imovinsku karticu.

>> Najmoćnija i najomraženija: Tko je Martina Dalić

Dalić je prijavila stan u Zagrebu od 140 kvadrata vrijedan 2,3 milijuna i garažu od osam kvadrata vrijednu 91 tisuću kuna. Njen suprug ima dva zemljišta u Petrčanima kod Zadra vrijedna oko 800 tisuća kuna, kao i kuću od 240 kvadrata vrijednu 3,5 milijuna kuna.

  • +30
Martina Dalić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Od štednje ima više od 70 tisuća eura, 445 tisuća kuna te 162.150 dolara. Dalić ima i automobil Nissan Juke iz 2012. vrijedan oko sto tisuća kuna. Vlasnica je umjetnine vrijedne 30.000 kuna te ima dva kredita, jedan od 200 tisuća eura s mjesečnom ratom od 1500 eura, a drugi je kredit težak 46 tisuća eura, uz mjesečnu ratu od 244 eura.