OBRAT U ISTRAZI

BMW potvrdio: HDZ je vlasnik blindiranog auta za Sanadera

bmw sanader

bmw sanader

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongračić

Riječ je i vozilu koje se vodilo kao HDZ-ovo, no kasnije se tvrdilo da je taj BMW7, i to kao mito, Sanaderu kupio Ježić, a HDZ ga samo proveo kroz svoju evidenciju, otkriva Večernji list

Istraga protiv riječkog tajkuna, suvlasnika Diokija i Novog lista Roberta Ježića vrlo bi skoro trebala dati konačan odgovor koliko je doista državna poduzeća stajalo prijateljstvo bivšeg premijera Ive Sanadera s Ježićem. Prema USKOK-ovu zahtjevu za provođenje istrage, HEP je na Sanaderov poticaj isporučivao Diokiju struju ispod cijene, pa je time oštećen za 6,3 milijuna kuna. Spominjalo se još HEP-ovo kreditiranje Diokija sa 15 milijuna kuna. Ježićeva obrana je u sklopu prikupljanja dokaza potrudila napraviti svoju računicu, pa je zatražila vještačenja u Sloveniji. Rezultat koji je još početkom ljeta, doznaje Večernji, dostavljen u uskočki spis govori da je u poslovanju s državnim poduzećima oštećen Ježić.

Obrat u istrazi protiv Roberta Ježića koji bi utjecao i na druge slučajeve mogla bi predstavljati potvrda koju je obrana navodno dobila od BMW-a, piše Večernji list. Prema njoj, blindirani BMW sedmica nije Ježićevo, nego vlasništvo HDZ-a. Riječ je o vozilu koje se vodilo na HDZ, da bi se kasnije tvrdilo da je taj automobil, i to kao mito, Sanaderu kupio Ježić, a da ga je stranka provela kroz svoje evidencije.

Utvrdi li se da je automobil doista HDZ-ov, onda će ovaj detalj dodatno otvoriti pitanje crnih fondova te vođenje poslovnih knjiga u stranci. Odluči li se Državno odvjetništvo, kako se najavljivalo, podići optužnicu protiv HDZ-a kao pravne osobe, ovo bi mogao biti još jedan inkriminirajući detalj. U tome je smislu zanimljiva i druga optužnica protiv Ive Sanadera (za uzimanje mita kako bi Inu prepustio MOL-u) jer se u njoj Sanader inkriminira kao predsjednik Vlade, ali i predsjednik HDZ-a. U optužnici se ističe da je odluka o davanju Ine Mađarima prezentirana i odobrena i na Predsjedništvu stranke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi