dan na burzi

Blok promet podigao likvidnost, dionički indeksi mješovito

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je i u petak bilo obilježeno blok transakcijama, dok se i dalje primjećuje smanjena likvidnost u redovnom trgovanju. Ukupan dionički promet je iznosio 14,1 milijun kuna, u čemu su Čakovečki mlinovi i Hrvatski telekom pridonijeli s blok prometom od 4,8 i 4,4 milijuna kuna

Redovan promet je iznosio svega 4,9 milijuna kuna, i to bez ijednog milijunaša. Najlikvidnija je bila dionica Podravke s nešto ispod 800 tisuća kuna prometa i rastom cijene od 0,8 posto. Od nešto likvidnijih izdanja vrijedi još izdvojiti samo dionicu Valamar Riviere koja je na oko pola milijuna kuna prometa oslabila 0,9 posto.

Dionički indeksi su imali mješoviti dan te su zaključili na suprotnim stranama, CROBEX s blagim rastom od 0,07 posto, dok je uži indeks CROBEX10 kliznuo 0,04 posto.

U petak su se stabilizirale cijene Agrokorovih dionica, nakon nekoliko uzastopnih dana rasta. Iako su Vupik i Zvijezda nastavili s rastom i to 2,2 posto i 6,5 posto, dionica Leda je pala 2,6 posto, dok su Tisak, Jamnica i Belje stagnirali cijenom. Gubitnik dana je bila dionica Tehnike koja je potonula 8,8 posto, nakon što je od kraja prošle godine ostvarila dosta snažnu izvedbu, uz tek pokoji dan korekcije.

Od gubitnika vrijedi izdvojiti i dionicu HPB-a s padom od 5,5 posto, ali i još jednog građevinara Dalekovod, koji je izgubio 2,4 posto na vrijednosti. Među dobitnicima prvo ime je dionica Ingre sa skokom cijene od 10,2 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Slavonskog ZIF-a i Janafa koje su ojačale 7,8 posto i 4,8 posto.

Dobitnik dana Ingra +10,18% 4,22

Gubitnik dana Tehnika -8,77% 208,00

CROBEX +0,07% 1868,39

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.