očekuju se gužve

Blagdan Svih svetih u Zagrebu: Prije nego krenete na groblje, provjerite regulaciju prometa

 • Autor: S. S.
 • Zadnja izmjena 30.10.2019 18:00
 • Objavljeno 30.10.2019 u 17:37
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Sa željom da se blagdan Svih svetih tradicionalno obilježi s punim dostojanstvom, posjetima posljednjim počivalištima najmilijima, iz Grada Zagreba i ovog su 1. studenoga osigurali besplatan prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama koje će prometovati prema većim gradskim grobljima: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo Polje. Prošle godine građani su u velikim kolonama čekali ZET-ove autobuse prema grobljima

'U želji da dani kada se s pijetetom prisjećamo naših najmilijih proteknu kako i priliči našem gradu, molim vas, dragi sugrađani, da njihova posljednja počivališta pohodite organiziranim linijama javnog prijevoza!', poručio je građanima metropole gradonačelnik Milan Bandić.

Na blagdan Svih svetih, autobusi za groblje Mirogoj i Krematorij će na izvanrednim linijama voziti od 8 do 21 sat, a za Miroševec i Markovo Polje od 8 do 20 sati. Autobusi će od Kvaternikovog trga prema Srebrnjaku voziti od 8 do 21 sat.

Sva će gradska groblja u petak, 1. i subotu 2. studenoga, biti otvorena do ponoći.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi-vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

PRERADOVIć, AMRUŠ...

[FOTO] Pogledajte čiji se sve grobovi i spomenici poznatih osoba nalaze na Mirogoju

Pogledaj galeriju
33

Privremena regulacija prometa od 26. listopada do 3. studenog

Privremena regulacija prometa u zonama glavnih gradskih groblja provodi se od 26. listopada od 3. studenog, ovisno o pojedinim grobljima. Na dan 1. studenog 11. u svim ovim zonama na snazi će biti uobičajeni stroži režim ograničenja prometa.

ZONA MIROGOJ

Od subote 26. 10. do srijede 30. 10. i od subote 2. 11. do nedjelje 3. 11., od 7.30 do 21 sati zabranjen je promet motornim vozilima osim redovnih autobusnih linija ZET-a, taksija i vozila s posebnom dozvolom Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea. U četvrtak, 31. 10., zabranjen je promet Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea, osim redovnih autobusnih linija ZET-a. U petak, 1. 11., od 7.30 do 21 sati, zabrana prometa bit će uspostavljena u Aleji Hermana Bollea, Mirogojskom od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea te Remetskom cestom i ulicom Kameniti stol, za sva vozila osim vozila ZET-a, taksija i vozila s posebnom dozvolom.

Prijevoz autobusima bit će iz Bijeničke ulice, Ulicom Hermana Bollea do polaznog stajališta kod mrtvačnice i Mirogojskom u povratku, a autobusi za Krematorij će se zaustavljati na autobusnom stajalištu uz arkade te će nastaviti Mirogojskom preko Remetske do Krematorija. Promet taksijima do Mirogoja bit će dozvoljen samo iz smjera Mirogojske i Ulicom Hermana Bollea u smjeru Bijeničke. Taksijima iz smjera Krematorija prema jugu zabranjeno je skretanje lijevo prema arkadama na Mirogoju, odnosno moraju ići ravno Mirogojskom prema Zvijezdi. Taksiji i vozila s posebnom dozvolom moći će se kretati Remetskom od Mirogojske do južnog ulaza u parkiralište kod Krematorija te kroz parkiralište prema sjeveru, a vozila iz pravca sjevera (Kameniti stol) moći će ući samo na sjeverni ulaz parkirališta.

ZONA KAPTOL

Od subote, 26. 10. do četvrtka 31. 10., od 7.30 do 21 sati, uspostavit će se zabrana prometa u Ulici Kaptol (osim vozila ZET-a, taksija i dostave), U petak, 1. 11. od 07.30 do 21 sat uvodi se zabrana prometa u ulici Kaptol svim vozilima osim vozila ZET-a. U petak, 1. 11. od 7.30 do 21 sat uvodi se jednosmjeran promet u ulici Nova Ves, od Vrančićeve do Degenove, u smjeru prema jugu. Lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu bit će zabranjeno.

 • +3

Državni vrh položio vijence povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

ZONA SREBRNJAK

U petak, 1. 11. od 7.30 do 21 sat, uvest će se zabrana prometa Bijeničkom od Srebrnjaka do Laščinske kbr. 144 te Laščinskom, od Laščinskog Borovca do Bijeničke; jednosmjeran promet u Bijeničkoj, od Aleje Hermana Bollea do Srebrnjaka, kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj; desno skretanje iz kružnog toka kod Petrove u ulicu Srebrnjak zabranjeno za sav promet, osim vozilima ZET-a; zabranjeno parkiranje na Bijeničkoj, od Aleje Hermana Bollea do ul. Srebrnjak.

ZONA MIROŠEVEC

Od subote 26. 10. do subote 2. 11., od 07 do 20 sati uvodi se zabrana prometa u Aleji tišine, osim za vozila ZET-a i taksije. U petak 1. 11. od 07.30 do 20 sati, uvest će se zabrana prometa u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od Ul. Mirka Deanovića do Rudolfa Kolaka, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka, osim za vozila ZET-a, taksije i vozila s posebnom dozvolom.

ZONA MARKOVO POLJE

Od subote, 26. 10. do četvrtka, 31. 10. i u subotu 2. 11. od 07 do 20 sati uvodi se jednosmjerni promet u Aleji Mira u smjeru istoka (od Zlatarske u smjeru Vugrovečke) za sva vozila osim ZET-a. U petak 1. 11. od 06 do 20 sati uvodi se zabrana prometa Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo polje i u Aleji mira. Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa biti će omogućen samo vozilima ZET-a, taksijima, vozilima invalida i vozilima s posebnim dozvolama.

Blaži režim

Blaži režim

Izvor: Screenshot / Autor: zagreb.hr

Posebna organizacija prijevoza putnika ZET-a

Od 26. 10. do 3. 11., prema zonama glavnih gradskih groblja - Mirogoj, Miroševec i Markovo Polje - kao i manjim lokalnim grobljima, linije javnog gradskog prijevoza putnika bit će prema potrebi pojačane s dodatnim kapacitetima. Na dan 1. 11. primjenjivat će se posebna organizacija prijevoza prema glavnim gradskih grobljima.

PROMJENE U TRAMVAJSKOM PROMETU

Od ponedjeljka 28. 10. do četvrtka 31. 10. tramvajski promet će se odvijati po voznom redu radnog dana. U petak 1. 11., tramvajski promet će se odvijati po nedjeljnom voznom redu, a na tramvajskim linijama broj 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovat će veći broj tramvaja u odnosu na nedjeljni vozni red.

POSEBNA ORGANIZACIJA AUTOBUSNOG PRIJEVOZA ZET-A

Na dan 1. 11. za groblje Mirogoj

Od 8 do 21 sati uspostavljaju se izvanredne autobusne linije broj 199 a) KAPTOL – MIROGOJ i b) KAPTOL - MIROGOJ – KREMATORIJ.

 • ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij će se obavljati na Kaptolu na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija, na Mirogoju ispred mrtvačnice, a na Krematoriju 20 metara južnije od pješačkog prijelaza koji se nalazi kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij,
 • izlazak putnika na Mirogoju će se obavljati ispred glavnog ulaza u groblje, a za putnike za Krematorij na stajalištu redovne linije, dok će kod Krematorija biti na izlaznom stajalištu redovne linije, a izlaz putnika na Kaptolu biti će na izlaznom stajalištu redovnih linija,
 • izlazak putnika, za smjer iz pravca Krematorija, će se obavljati u Remetskoj cesti kod kućnog broja 1,
 • na dan 1. 11. od 8:00 do 21:00 sati ukidaju se redovne autobusne linije broj 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg.
 • redovna autobusna linija broj 105 Kaptol - Britanski trg, mijenja trasu na dan 1. 11. do 21:00 sati i prometovati će za smjer iz grada: Kaptol – Zvonarička - Degenova – ulica Medveščak - Gupčeva zvijezda – Vrančićeva te dalje svojom redovnom trasom, a za smjer u grad ide svojom redovnom trasom. Ulazak i izlazak putnika u smjeru Britanskog trga će se obavljati i u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom),
 • redovne autobusne linije broj 226 Kaptol - Remete - Svetice i 203 Svetice –Vinec - Kaptol se skraćuju, na dan 1. 11. do Krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaza, linije će se skratiti do Remeta, odnosno Vineca.
 • na dan 1. 11., od 8:00 do 21:00 sati uspostavlja se izvanredna autobusna linija 297 KVATERNIKOV TRG – SREBRNJAK. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica. Ulazak putnika u autobuse na Srebrnjaku obavljat će se u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta, a izlazak putnika obavljat će se na Bijeničkoj cesti, na istočnoj strani raskrižja iste s Ulicom Srebrnjak.

Na dan 1. 11. za groblje Miroševec

Od 8 do 20 sati uspostavlja se izvanredna autobusna linija broj 299 DUBRAVA - MIROŠEVEC.

 • ulazak putnika u autobuse u Dubravi obavljat će se u Aveniji G. Šuška (istočna strana kolnika – sjeverno od izlaza iz terminala Dubrava), a na Miroševcu biti će na istočnom prometnom traku kolnika Mramornog prilaza, na dijelu od Topolovečkog priključka do Ulice V. Jurčića,
 • izlazak putnika u Dubravi obavljat će se na terminalu Dubrava (zapadna strana), a na Miroševcu na Aleji tišine u zoni raskrižja s Žitnom ulicom. c) na dan 1. 11. od 8:00 do 20:00 sati ukidaju se redovne autobusne linije broj 206 Dubrava - Miroševec i 210 Dubrava - Studentski grad – Novi Retkovec.

Na dan 1. 11. za groblje Markovo polje

Od 08 do 20 sati uspostavlja se izvanredna autobusna linija broj 298 DUBEC - MARKOVO POLJE, uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska), u oba smjera

 • ulazak putnika u autobuse na terminalu Dubec obavljat će se na ulaznom stajalištu autobusne linije 274, a izlaz na terminalu Dubec obavljat će se na izlaznom stajalištu redovnih linija. Na Markovom Polju ulaz putnika obavljati će se kod groblja na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira, a izlaz putnika obavljati će se na sjevernoj strani parkirališta, između groblja Markovo Polje i Aleje mira,
 • ulazno stajalište redovne linije 274 privremeno se premješta na ulazno stajalište linija 271 i 272, a ulazno stajalište linije 270 se privremeno premješta na ulazno stajalište linije 273.

na dan 1. 11. redovna autobusna linije broj 267 Dubec – Markovo Polje će biti ukinuta.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: zagreb.hr

PROMJENE U ORGANIZACIJI REDOVNOG AUTOBUSNOG PRIJEVOZA

Od subote 26 10. do četvrtka 31.10., i od subote 2.11. do nedjelje 3. 11. na snazi će biti redovan promet autobusima uz pojačanja na pravcima prema grobljima. U petak, 1. 11. na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se redovni vozni red koji će se po potrebi pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima. Ukida se postojeće autobusno stajalište na Terminalu Dubrava koje koriste prijevoznici Čazmatrans, Presečki bus, ATP Varaždin i Croatia bus. Stajalište se premješta na lokaciju u Maksimirsku ulicu kod autokuće Baotić.

AUTOTAKSI PRIJEVOZ

U srijedu 31. 10.

Ukida se postojeće autotaksi stajalište u Aleji Hermana Bollea u zoni rotora, a uspostavlja se novo privremeno stajalište na platou ispred mrtvačnice. Taksiji voze isključivo tako da s Remetske ceste ulaze na kolni ulaz sjeverno od mrtvačnice, prometuju sjeverno oko mrtvačnice, iskrcaj putnika obavljaju na istočnoj strani platoa mrtvačnice i ukrcaj putnika obavljaju u zoni raskrižja s Mirogojskom (na lokaciji gdje autobusi za vrijeme izvanredne organizacije obavljaju ukrcaj putnika). U odlasku s platoa koriste isključivo smjer DESNO Mirogojska i dalje Mirogojskom prema Gradu ili Remetskom cestom prema Krematoriju.

Na dan 1. 11. pojedina autotaksi stajališta se uspostavljaju, a neka se ukidaju:

 • Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište u Vlaškoj ulici, u zoni raskrižja sa Bakačevom ulicom, na način da vozila dolaze iz Palmotićeve Vlaškom do Bakačeve i polukružno prije rotora, natrag istom trasom do Palmotićeve
 • Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište u Aleji Hermana Bollea uz zapadni kolnik od Klesarskog puta prema sjeveru
 • Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište kod Krematorija na sjevernom dijelu parkirališta
 • Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište na Bijeničkoj cesti kod k.kbr. 134
 • Ukida se postojeće taksi stajalište na Mirogoju nasuprot glavnog ulaza
 • Ukida se postojeće taksi stajalište kod Krematorija
 • Ukida se postojeće autotaksi stajalište na Oporovečkoj i formira privremeno na R. Kolaka u zoni sa Grižanskom ulicom
 • Ukida se postojeće autotaksi stajalište u Novoj Vesi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!