KARADŽIĆ U HAAGU

'Blag sam čovjek. Zaslužio sam nagradu, a ne suđenje!'

Radovan Karadžić se smije haaškim sucima

Radovan Karadžić se smije haaškim sucima

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

'Učinio sam sve što je u ljudskoj moći da do građanskog rata ne dođe i da umanjim patnju ljudi', rekao je Radovan Karadžić na suđenju u Haagu

'Umjesto što sam optužen za zločine u našem građanskom ratu, trebao bih biti nagrađen zato što sam učinio sve što je u ljudskoj moći da do građanskog rata ne dođe i da umanjim patnju ljudi. I zato što sam potpisao i proveo brojna primirja i zaustavljao našu vojsku pred pobjedama i stalno tragao za mirom i prihvatio četiri od pet mirovnih planova', izjavio je danas Radovan Karadžić, bivši predsjednik Republike Srpske, optužen za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata, teroriziranje stanovništva Sarajeva i uzimanje 'plavih kaciga' za taoce tijekom rata u BiH, pred Haškim tribunalom na početku iznošenja svoje obrane, javlja agencija Beta.

Karadžić je ustvrdio da je broj žrtava u ratu u BiH 'četiri puta manji od onoga što se objavljuje u medijima', za sebe je rekao da je 'blag čovjek, pun razumijevanja' i da je zaustavio svoju vojsku više puta kada je bila 'nadomak pobjede'. Karadžić je za izvođenje dokaza obrane zatražio 600 radnih sati, ali mu je raspravno vijeće odobrilo 300 sati, upravo koliko je imalo i Tužiteljstvo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi