show u splitu

Bježao od policije, pa skrivio prometnu nesreću

17.08.2020 u 13:18

Bionic
Reading

Splitski policajci koji su noćas, sat poslije ponoći, prilikom redovite kontrole prometa pokušali zaustaviti motocikl koji je kršio propise imali su pune ruke posla dok su uspjeli uhititi bjegunca i suvozača, koji je imao pištolj.

Incident se dogodio na kolniku Kaštelanske ulice, gdje je motocikl Piaggio kršio prometne propise. Motociklom je upravljao 32-godišnji vozač za kojim je raspisana potraga, dok mu je suvozač bio 28-godišnjak, također s raspisanom potragom.

Nakon što je policija naredila da se zaustavi vozač se dao u bijeg i pritom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Radi sprječavanja bijega nad njima su korištene lisice za vezivanje, a 28-godišnjak je zatečen s pištoljem marke ČZ, kalibra 7,65 milimetara s pripadajućim spremnikom u kojem se nalazilo pet metaka. Za pištolj nema dozvolu pa mu je uz potvrdu oduzet, kažu u policiji.

"Odmah su uhićeni i dovedeni u službene prostorije te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje. Nakon toga je 32-godišnjaku izdan prekršajni nalog radi izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom, zbog skretanja na raskrižju protivno prometnim znakovima i vožnje u zabranjenom smjeru, prolaska kroz crveno svjetlo, upravljanja motociklom kojem je istekla valjanost prometne dozvole i koji je tehnički neispravan, te nije osiguran policom osiguranja od rizika automobilske odgovornosti, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu", navodi policija. 

Protiv 28-godišnjaka će policija podnijeti optužni prijedlog, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, a obojica su nakon kriminalističkog istraživanja dovedeni na nadležni Općinski prekršajni sud u Splitu.