LJUBITELJ MISTERIJA

Biznismen nagovorio Pentagon da potroši 22 milijuna dolara na istraživanja NLO-a

18.12.2017 u 21:09

Bionic
Reading

Američko ministarstvo obrane potrošilo je dvadesetak milijuna dolara na program proučavanja svemirskih prijetnji, među kojima je i NLO, i to na nagovor poduzetnika i zaljubljenika u misterije

Kako piše ugledni The New York Times, program je bio aktivan u razdoblju od 2007. do 2012. godine, a njegove pojedinosti, kao ni rezultate, Pentagon nije objavljivao.

U okviru programa znanstvenici su istraživali nepoznate leteće objekte čije ponašanje ne odgovara zakonima fizike. Među njima se nalazi i leteći objekt koji su 2014. godine iznad Kalifornije presrela dva američka lovca F/A-18F.

Projekt je, piše list, pokrenut nakon što je osnivač kompanije Bigelow Aerospace i zaljubljenik u misterije Bob Bigelow, koji je u nekoliko navrata izjavio kako Zemlju posjećuju izvanzemaljci, uvjerio bivšeg demokratskog senatora Nevade Harryja Reida kako postoji potreba za njime.

Projekt istraživanja 'bliskih susreta treće vrste' prekinut je nakon pet godina, a kao službeni razlog navodi se 'štednja proračunskih sredstava'.

  • +4
Izvješća o NLO-u desetljećima privlače pažnju Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

CIA je, podsjetimo, početkom prošle godine objavila stotine dokumenata koji su posvećeni istragama NLO-a u čitavom svijetu do 1978. godine.

Najveći broj arhivskog materijala posvećen je promatranjima 'gostiju' iz razdoblja od kraja 1940-ih i 1950-ih godina prošlog stoljeća.