POTVRĐENA PRESUDA

Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ide na 8 mjeseci u zatvor

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a i bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kriv je za podmićivanje HDZ-ovih gradskih vijećnika u Vukovaru Marije Budimir i Radivoja Đurića i morat će u zatvor na osam mjeseci, dok će još osam mjeseci biti na uvjetnoj slobodi u trajanju od dvije godine. Odlučio je tako Vrhovni sud koji je potvrdio presudu Županijskog suda u Osijeku, piše Jutarnji list

Vrhovni sud u cijelosti je potvrdio presudu Županijskog suda, no vezano za izdržavanje kazne koju je prvostupanjski sud odredio u trajanju od 16 mjeseci, Vrhovni je odlučio kako će osam mjeseci zatvora postići svrhu kažnjavanja. Preostalih osam mjeseci Sabo će biti na kušnji. Ovakvu odluku obrazložili su Sabinom dobi, piše Jutarnji list.

'Bože sveti, je li to istina? Neću stati na ovome, definitivno ću pravdu tražiti na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Vjerovao sam u hrvatsko pravosuđe i baš zato sam očekivao potpuno drukčiji pravomoćni ishod ovoga suđenja', komentirao potvrđivanje presude za 24 sata vidno iznenađeni i uzrujani Željko Sabo.

Potvrđivanjem presude Vrhovnog suda, Sabo će morati napustiti i mjesto saborskog zastupnika. Naime, prema Zakonu o izboru zastupnika u Hrvatski sabor, zastupniku prestaje mandat ako je pravomoćnom presudom osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu dulju od šest mjeseci.