'VIDOVITI DMITRIJ'

Bivši ruski predsjednik: Slijede dva rata na Zapadu; Elon Musk seli u Bijelu kuću

27.12.2022 u 16:18

Bionic
Reading

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, glavni pristalica aktualnog predsjednika Vladimira Putina, predvidio je rat između Francuske i Njemačke iduće godine i građanski rat u Sjedinjenim Državama, nakon kojeg će Elon Musk postati predsjednik

Medvedev, zamjenik čelnika Putinovog savjetodavnog Vijeća sigurnosti, bio je četiri godine predsjednik Rusije u vrijeme kada je Putin bio premijer. Čini se da napreduje u Kremlju, koji je u ponedjeljak rekao da će Medvedev sada biti Putinov zamjenik u tijelu za nadgledanje vojne industrije.

Njegov popis predviđanja za 2023., objavljen na njegovim osobnim korisničkim računima na platformama Telegram i Twitter, uključuje i ponovni ulazak Velike Britanije u Europsku uniju, koja će se potom raspasti.

Musk, šef tvrtke za električne automobile Tesla koji sada posjeduje i Twitter, odgovorio je Medvedevu na Twitteru nazvavši njegove objave "odličnim" iako je neka od predviđanja kritizirao. Medvedev je ranije hvalio Muska zbog njegovog prijedloga da se Ukrajina u sklopu mirovnog sporazuma odrekne dijela svog teritorija u korist Rusije.

  • +9
Elon Musk Izvor: Profimedia / Autor: Carina Johansen / NTB Scanpix / Profimedia

Medvedev se od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače nametnuo kao glavni jastreb, koji sukob opisuje apokaliptičnim i religijskim terminima, a Ukrajince je nazvao "žoharima", što Kijev smatra očitim genocidnim govorom. Prošlog je tjedna posjetio Kinu, gdje je o vanjskoj politici razgovarao s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom.

  • +9
Ruski vojnici u Hersonskoj oblasti Izvor: Profimedia / Autor: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Politolog Vladimir Pastuhov je rekao da je Medvedevljevu novu javnu ličnost naizgled dobro prihvatio njegov šef Putin.

"Medvedevljeve objave na Telegramu su pronašle barem jednog čitatelja, i to obožavatelja: Putina", napisao je na Telegramu Pastuhov, profesor politologije na University College London.

Vladimir Putin Izvor: Profimedia / Autor: Mikhail Kireev / Sputnik / Profimedia