NAKON BOLOVANJA U SABOR

Bivši HDZ-ov ministar Vukelić vraća se na političku scenu

25.09.2012 u 14:28

Bionic
Reading

'Osjećam se zaista dobro. Vraćam se svojim dužnostima. Prošli sam tjedan počeo raditi u Saboru. Tu sam ponovno. Smatram da u politici mogu još nešto dati i pomoći gradu Karlovac, županiji i Hrvatskoj. Zbog bolesti sam imao dosta dugu pauzu. Iako o tome ne volim govoriti, u ožujku sam ponovno bio na operaciji koja je uspješno obavljena', izjavio je saborski zastupnik HDZ-a Branko Vukelić

Zasad idem na kontrole i svi su nalazi u redu. Nadam se da će tako i ostati. No, bez obzira na to, osjećam se dobro i treba raditi. Obvezan sam prema građanima i svima koji su mi glasajući omogućili mandat u Saboru u ovoj izbornoj jedinici, dodao je.

'Kada se gleda karijera, ostvario sam svoje ciljeve, nešto što malo tko, pogotovo iz ovih krajeva, ostvari. Skoro dva puna mandata bio sam ministar. Bio sam u visokoj politici i moj povratak i aktivno bavljenje politkom nisu sada želja nekakve karijere i ambicije. Moja je želja da znanjem i iskustvom pomognem koliko mogu ljudima. Vlast i opozicija moraju se koncentrirati na probleme s kojima živimo. Ima ih puno i nije lako', najavio je u Karlovcu svoj povratak u politiku Branko Vukelić uz čije su se ime povezivale brojne afere, poput 'Brodosplita' i 'Maestra'.

Izbivao je godinu i pol. Najprije je imao problema sa srcem, a onda mu je dijagnosticirana i teška bolest, karcinom gušterače. No, kako je rekao, u tom se razdoblju posvetio isključivo sebi i svom ozdravljenju.

'Zadaća svih, državne i lokalne vlasti jest da se pitaju što mogu učiniti da se prevlada kriza, potakne gospodarstvo i vrati optimizam kod ljudi. Treba se baviti običnim ljudima. HDZ se ozbiljno treba pripremiti za lokalne izbore i prestati se baviti sam sobom. Nužno je i unutarstranačke izbore staviti po strani. Uloga prvog čovjeka stranke vrlo je zahtjevna i vjerujem da Karamarko ima dovoljno 'utakmica u nogama'. Medijska prepucavanja nisu dobra. To nisu teme kojima se treba baviti, nego zakonima i ljudima i na terenu. Treba biti njihov 'glasnogovornik', komentirao je Vukelić aktualnu političku situaciju i poručio da oprašta svima koji su činili loše i govorili loše o njemu.