marin strmota

Bivši državni tajnik koji je šokirao Murganić ostavkom uživo otkrio nam je što misli o njezinoj nasljednici

18.07.2019 u 12:44

Bionic
Reading

Nekadašnji državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marin Strmota pohvalno se izrazio o kandidatkinji za novu ministricu Vesni Bedeković, a koja bi na čelu toga ministarstva trebala naslijediti Nadu Murganić

Strmota je postao poznat diljem zemlje nakon što je u emotivnom nastupu javno podnio ostavku usred konferencije za medije pred zaprepaštenom ministricom Murganić.

Nakon što je Nada Murganić konačno otišla iz Ministarstva zadovoljan je izborom nove ministrice.

'Znam Vesnu Bedeković; s njom sam radio, a kompetentna je i draga osoba. Prema tome, vjerujem da će moći nešto napraviti, samo je kratko vrijeme', poručio je tek kratko Strmota u izjavi za tportal jer ne želi ulaziti u raspravu oko promjena u ministarstvu.

Podsjetimo, nakon što je premijer Andrej Plenković 20. veljače 2018. godine održao četvrtu sjednicu Vijeća za demografsku revitalizaciju ministrica Murganić i Strmota isti dan su imali konferenciju za medije. Novinari su zaključili kako su predstavljene mjere iste one koje je Vlada prezentirala prije tri mjeseca, s čime se složio i Strmota, na iznenađenje svih.

'Točno, ovo je jedan veliki folklor i kao demograf smatram da ovo nije dovoljno. S današnjim danom podnosim ostavku jer država izumire, a ovo pročitano je neozbiljno', rekao je tada pred zabezeknutom ministricom.

Strmota je tada naglasio kako on kao mladi čovjek, otac te suprug nezaposlene supruge i roditelja ne vjeruje u Vladine mjere.

  • +11
Vesna Bedeković Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL