DOROTEA LAZANIN JELENC

Bivša glasnogovornica HRT-a prešla u energetski biznis

11.03.2016 u 12:28

Bionic
Reading

Dorotea Lazanin Jelenc, bivša glasnogovornica HRT-a te nekadašnja voditeljica, urednica i novinarka u informativnom programu RTL-a, odnedavno je postala voditeljica korporativnih komunikacija Prvog plinarskog društva odnosno PPD Grupe

Lazanin Jelenc napustila je HRT koncem veljače, a već početkom ožujka preuzela je dužnost u PPD Grupi. Iako su televizijski kuloari špekulirali da će prijeći u neko od ministarstava ili neku od državnih tvrtki, to se u konačnici pokazalo netočnim.

PPD Grupa kompanija je suvlasništvu Osječanina Pavla Vujnovca i drži tridesetak posto plinskog tržišta u zemlji. U posljednjih 15 godina izrasla je u regionalnu energetsku kompaniju sa širokim spektrom poslovanja – od distribucije i opskrbe plinom te trgovine električnom energijom u regiji, preko investicijskih projekata, do transporta, a prihodi su im u 2014. godini iznosili oko tri milijarde kuna.

PPD ima 600-tinjak kilometara vlastite distribucijske plinske mreže na koju je bez naknade spojio 10.000 potrošača na vukovarskom području. Grupa se proširila i na tržište ukapljenoga naftnog plina (UNP) te u Luci Ploče gradi terminal koji će Hrvatskoj i zemljama regije otvoriti pristup UNP-u iz drugih izvora te doprinijeti daljnjem razvoju tržišta i sigurnosti opskrbe plinom.

U jesen 2014. PPD je za 42,5 milijuna kuna kupio 16,52 posto dionica Luke Ploče, čime je postao njen najveći pojedinačni vlasnik.