mobilizacija liječnika

Bivša članica Stožera, danas saborska zastupnica Maja Grba Bujević odgovorila HUBOL-u oko: Nikada nisam bila po mjeri nekih

25.10.2020 u 16:42

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatska udruga bolničkih liječnika pozvala svoje kolege u saborskim klupama da se odazovu borbi protiv epidemije, a pritom su apostrofirali bivšu članicu nacionalnog Stožera civilne zaštite, odnedavno saborsku zastupnicu Maju Grbu Bujević, ona im je odgovorila na Facebooku

'Pozivamo Saborski odbor za zdravstvo koji šutke i bez ikakve inicijative gleda što se događa, da se barem ponekim korisnim sastankom i prijedlozima pridruži borbi protiv pandemije. Posebno upada u oči šutnja bivše članice Nacionalnog kriznog stožera (op.a Maja Grba Bujević) koju smo do nedavno svakodnevno gledali i slušali u medijima, a od kako je ušla u Sabor te postala dopredsjednica Saborskog odbora za zdravstvo, potpuno je iščezla iz medijskog prostora', kazali su iz HUBOL-a.

Grba Bujević im je na Facebooku odgovorila kako je u 'ovako teškoj i zahtjevnoj situaciji, prozivati bilo koga kontraproduktivno, osobito ako se upire prstom u konkretnu osobu, ne imajući pravog uvida u njezin rad'.

ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE U ovako teškoj i zahtjevnoj situaciji, prozivati bilo koga je kontraproduktivno, osobito ako se...

Objavljuje Maja Grba-BujevićNedjelja, 25. listopada 2020.

'Ako se vratimo samo malo unatrag, vidjet ćemo da zapravo nikad nisam bila po mjeri nekih. Dok je prominirao moj stručni rad i dugogodišnje profesionalno iskustvo upravljanja velikim sustavima, dolazili su prigovori kako sam stranački čovjek i kako me protežira politika. Potpuno nekorektno pokušavalo se difamirati moje stručno znanje. Upravo zato, kao liječnica i političarka, ali prije svega kao odgovoran čovjek, nastavljam svoj rad u svezi pandemije po svome najboljem znanju i savjesti. To činim svakodnevno u brojnim situacijama, tako ću i dalje nastaviti. Ovdje želim spomenuti, činjenica radi, da sam se stavila na raspolaganje ravnateljstvu Opće bolnice Karlovac za poslove specijalista anesteziologije i reanimatologije, osobito u vrijeme vikenda i blagdana. Oni koji me malo bolje poznaju, znaju da su moja obitelj i liječništvo moj životni odabir kojem sam u cijelosti posvećena. Zbog svega gore navedenog, nemam se potrebu promovirati i prikupljati političke poene. Od samog početka epidemije COVID-19 činim sve kako bi oboljeli imali što bolju zdravstvenu skrb, te kako bi zdravstveni radnici imali što bolje uvjete u ovom izvanrednom stanju. Uz čvrsto uvjerenje kako, bez obzira na motivaciju pojedinih kritika i objeda, svi imamo zajedničku želju da što prije izađemo iz epidemije, srdačno Vas pozdravljam', zaključila je.